İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Mehmet Ali Erbil Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi`nden taburcu edildi

Mehmet Ali Erbil Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi`nden taburcu edildi

<p>Şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Kalp Merkezi'ne başvurarak, başarılı bir müdahale sonucunda tıkalı olan damarı açılan Mehmet Ali Erbil taburcu oldu.</p>

Yayın Tarihi: 11/06/12 16:54
okuma süresi: 4 dak.
Mehmet Ali Erbil Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi`nden taburcu edildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre; Mehmet Ali Erbil'in son sağlık durumunu kamuoyuna duyurmak üzere taburcu edilmeden önce bir basın toplantısı düzenlendiği belirtilerek, toplantıya YDÜ Hastanesi Kalp Merkezi Başkanı Prof. Dr. Barış Ökçün, Mehmet Ali Erbil'in özel doktoru Jan Klot Kayuka ile YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan'ın katıldığı vurgulandı.

Açıklamada Ahmet Savaşan'ın basın toplantısında "Biliyorsunuz Cuma gün show dünyasının tanınmış ve sevilen kişiliklerinin başında gelen sayın Mehmet Ali Erbil, göğüs ağrısı şikayeti ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kalp Merkezi'ne başvurmuştu. Cuma gün, başvurusundan hemen sonra, saat 20:00 civarında Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kalp Merkezi Başkanımız Prof. Dr. Barış Ökçün ile 3 Profesörümüz tarafından Sayın Erbil'e çok süratli bir girişim yapılmıştır. Mehmet Ali Erbil'i 2 gün hastanemizin yoğun bakım ünitesinde ve 1 gün de yataklı servislerimizde özel bir bölümde toplam 3 gün misafir ettik. Bu gün kendisinin özel doktoru sayın Jan Klod Kayuka'nın da Kıbrıs'a gelerek, sayın Erbil'e taburcu olurken ailesiyle birlikte refakat etmesinden ve Mehmet Ali Erbil'i Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden sağlığına kavuşmuş bir şekilde göndermekten büyük bir mutluluk duymaktayız" dediği kaydedildi.

Prof. Dr. Barış Ökçün toplantıda yaptığı konuşmada, "Sayın Mehmet Ali Erbil Cuma gün göğüs ağrısı şikayetiyle hastanemizin Kalp Merkezi'ne başvurmuştu. Yapılan işlemler sonucunda bir damarında tıkanıklık tespit edilmiş ve bu balon yöntemiyle açılmıştı. 3 günlük takip boyunca 2 günü yoğun bakım, 1 günü yataklı servis olmak üzere herhangi bir komplikasyon gelişmemiştir. Şu an itibarı ile sağlığı gayet iyi olan hastamızı bu gün taburcu edeceğiz. Geçmiş olsun" dedi.

Prof. Dr. Barış Ökçün'den sonra konuşan Mehmet Ali Erbil'in özel doktoru Dr. Jan Klod Kayuka'nın da "Bildiğiniz gibi ben sayın Mehmet Ali Erbil'i yaklaşık 10 yıldır mevcut hastalığı "kaçış sendromu" nedeniyle takip ediyorum. Hocamın da dediği gibi 2 gün önce Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kalp Merkezi'ne göğüs ağrısı nedeniyle gelmiştir. Gerçekten hem bu hastanedeki tıbbi şartlar, hem de karşılaştığım meslektaşlarım bu güçlü kador beni çok duygulandırdı. Hakikaten yıllardır, KKTC'de beklenen bir tıp seviyesine ulaşıldığını gördüm. Bu beni gerçekten çok mutlu etti. Bu arada, bu vesile ile YDÜ Kurucu Rektörü Sayın Dr. Suat Günsel'e çok teşekkür etmek istiyorum. Özellikle ilk günden itibaren hep yanımızdaydı. Bütün bu tıbbi girişimleri koordine eden ve tüm iyi niyetiyle yaklaşan Prof. Dr. Barış Ökçün'e teşekkür ederim.

Mehmet Ali bey gayet iyi durumda, 2 günlük yoğun bakımdan sonra normal servise alındı. Şimdi inşallah İstanbul'a gidip yaklaşık 10 yıldır her ay rutin bir şekilde yaptığımız tedavimizi uygulayacağız ve normal sağlıklı yaşamına devam edecek. Tekrar bütün Yakın Doğu Üniversitesi yetkilileri ile Kurucu Rektöre bu iyi hizmet ve iyi karşılama için teşekkür ediyorum. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nin gerçekten bundan sonra KKTC için çok önemli bir nokta olacağını ve insanların artık Kıbrıs'a sadece turistik amaçla değil, tedavi için de geleceğini düşünüyorum" dediği vurgulandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.