İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Havacılık eğitiminde fark yaratacak önemli anlaşma

Havacılık eğitiminde fark yaratacak önemli anlaşma

<P>Girne Amerikan Üniversitesi ile Atlas Jet Atlantik Uçuş Okulu (AFA) arasında 2011-2012 akademik yılında imzalanan stratejik işbirliği protokolünün kapsamı genişletildi.</P>

Yayın Tarihi: 12/06/12 16:22
okuma süresi: 4 dak.
Havacılık eğitiminde fark yaratacak önemli anlaşma
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Başkanlık Ofisinde gerçekleşen tören ile GAÜ adına Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ve AFA adına Genel Müdür Sermed Temizkan genişletilmiş Eğitim ve Uygulama protokolüne imza attılar.

İmza töreninde Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Rektör Yardımcısı Doç.Dr. Olgun Çiçek ile Havacılık Yüksekokulu Müdürü Dr. Hakkı Doğankaya da hazır bulundu.

Havacılık Gelecek 20 Yılın Yükselen Küresel Mesleği

Konuyla ilgili GAÜ'den yapılan açıklamada havacılık ile ilgili mesleklerin önümüzdeki 20 yılın yükselen meslekleri olduğu belirterek Havacılık sektörü ile ilgili meslekleri ile ilgili akademik programların öğrenci adaylarının geleceklerini ve kariyerlerini şekillendirmede önemine işaret edildi. GAÜ'nün KKTC uyruklu adaylar başta olmak üzere tüm öğrenci adaylarına havacılık ile ilgili önemli kariyer fırsatı sunduğunun da altının çizildiği açıklamada AFA ile imzalanan işbirliği anlaşmasının kapsamının genişletilmesinin öğrenci gelişimine önemli katkılar yapacağına dikkat çekildi. .

GAÜ ve AFA arasında imzalanan stratejik işbirliği anlaşması ile küresel ve yerel düzeyde havacılık bilincinin arttırılması ve geliştirilmesi, gelişen havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insane kaynaklarının yetiştirilmesi, AFA Uçuş Eğitim Organizasyonu yetkisi altında GAÜ bünyesinde Uçuş Akademisi Teori ve Uçuş eğitimlerinin verilmesini amaçlandığı belirtildi.

GAÜ Pilotaj Eğitimi Başlıyor

Ayrıca Girne Amerikan Üniversitesi ile Atlantik Uçuş Okulu (AFA) arasında kapsamı genişletilen stratejik işbirliği protokolü çerçevesinde AFA tarafından, GAÜ' ye uçuş ve yer eğitim desteğinin verileceğinin de ifade edildiği açıklamada GAÜ bünyesinde faaliyet göstermekte olan Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği Lisans Programı kapsamında Uçuş Akademisi eğitim programlarının pilotluk eğitim süreci de AFA ile gerçekleşmiş olacak. Anlaşmanın GAÜ öğrencilerine Atlas Jet bünyesinde staj imkanı sunacağı da vurgulandı.

GAÜ gövde logosu ile Afa Eğitim Uçaklarından 2 adet ile uçuş eğitiminin yapılacağı GAÜ - AFA stratejik işbirliği anlaşması ile öğrenci gelişiminin en üst düzeye çıkarılmasının hedeflendiğinin vurgulandığı açıklamada havacılık sektörü ile ilgili mesleklerin önümüzdeki 20 yılın yükselen meslekleri olacağına dikkat çekilerek imzalanan protokolün havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu küresel mesleki bilgiye yön veren bireylerin yetişmesinde önemli katkılar yapacağı vurgulandı.

Havacılık Akademisi 16 Bölümde Eğitim Verecek

GAÜ Havacılık Yüksekokulunda öğrenimlerine devam eden ve yeni başlayacak öğrencilerin eğitimlerini GAÜ'nün Kuzey Kıbrıs, Singapur, İngiltere ve ABD kampüsleri yanında İstanbul Kampüsü ilk eğitim binası bünyesinde eğitim verecek Havacılık Akademesi bünyesinde Havacılık Meteorolojisi, Havacılık İngilizcesi (İngilizce Bölümü içinde), Havacılık Hukuku, Amatör Pilot Lisans (PPL/AFA Koordineli), Ticari Pilot Lisans (CPL/AFA Koordineli), Hava Taşımacılığı Pilotu Lisans (ATPL/AFA Koordineli), Hava Alanı Yönetimi, Havacılık Yönetimi, Hava Yolları İşletmeciliği, Havacılıkta İnsan Faktörü ve Yönetimi, Havacılık Emniyet ve Güvenliği, Havacılıkta Toplam Kalite Yönetimi, Uçuş Ekibi Kaynak Yönetimi, Havacılık Kurulları ve Kuralları, Hosteslik, Uçuş Harekat Uzmanı bölümlerinde sürdürebilecekleri ifade edildiği açıklamada havacılık eğitimi ile ilgili detaylı bilgiye GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Havacılık Yüksekokulu Müdürlüğü ile www.gau.edu.tr web adresinden alınabileceği ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.