İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ'den "Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi"

YDÜ'den "Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi"

ABD'de bilim insanları insan vücuduna yerleştirilecek nano aygıtlar ile haberleşmeyi sağlayacak bir proje üzerinde çalışıyor. Proje gerçekleşirse vücuttaki nano aygıtlar hastalıkları tedavi edecek ve bu sayede insan ömrü 250 yıla kadar çıkabilecek.

Yayın Tarihi: 30/07/12 09:14
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ'den "Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi"
A- A A+
Müthiş projenin başında 2011 yılında TÜBİTAK Bilim Özel Hizmet Ödülü'nü de Tc Cumhurbaşkanı Abdullah Gülden alan Türk Profesör İlhan Fuat Akyıldız var.


ABD'deki Atlanta Georgia Teknik Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Telekomünikasyon Grubu Başkanı Prof. Dr. İlhan Fuat Akyıldız, tıp dünyasında çığır açacak olan projesini Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde anlattı.

Yakın Doğu Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre; ABD'de nano haberleşme üzerine çalışmalar yapan Dünyaca ünlü bilim adamı Prof. Dr. İlhan Fuat Akyıldız'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gelerek Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde konferans verdiği belirtildi.


Doktorlar ile akademisyenlerin katıldığı konferansta Prof. Dr. Akyıldız'ın "Bu teknoloji olgunlaşıp kullanıma başlandığında insan hayatının bir kaç yüzyıla uzatılması söz konusu olabilecek. Çok küçük boyutlardaki nano aletler insan vücuduna enjekte edilerek, haberleşebilen, hastalıklara, virüslere, tümörlere ve bakterilere karşı savaşabilen ve bağışıklık sistemini güçlendiren ek kan hücreleri olarak görev yapacaklar. Böylelikle de alzheimer, şeker hastalığı, kanser, depresyon ve pek çok hastalık tarihe karışacak " diye konuştuğu belirtildi.

Açıklamada, Prof. Dr. İlhan Akyıldız'a konferans sonunda YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel adına Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Adem Aköl'ün Nanoteknoloji alanında yaptığı başarılı çalışmalar için teşekkür plaketi verdiği belirtildi.


"YDÜ Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi" ile KKTC Dünya'ya Adını Duyuracak

Aynı açıklamada Prof. Dr. İlhan Akyıldız'ın YDÜ temasları kapsamında Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Adem Aköl, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ile biraraya gelerek, YDÜ'de Mühendislik ve Tıp Fakülteleri öğretim üyelerinden oluşan bir Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kurulması için gerekli çalışmaları başlattıkları belirtildi.


KKTC'de YDÜ bünyesinde kurulacak merkez Prof. İlhan Fuat Akyıldız'ın başkanı olduğu ABD (Atlanta), Finlandiya (Helsinki), İspanya (Barselona) ve Güney Afrika'da bulunan Merkezlerle birlikte (Pretoria) tek bir bilgi ağı şeklinde faaliyet gösterecek.


Açıklamada son olarak Prof. Dr. İlhan Akyıldız'ın Yakın Doğu Üniversitesi'nin alt yapısı, teknolojisi ve yetişmiş insan gücünden çok etkilendiğini ifade ettiği belirtilerek, başlatılan bu önemli projenin hayata geçirilmesi ile birlikte KKTC'nin Dünya'da adının duyurulmasında çok büyük katkısı olacağına işaret ettiği vurgulandı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.