İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde Varis Tedavisi'ne Laser'le çözüm

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde Varis Tedavisi'ne Laser'le çözüm

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Dr. Cenk Eray Yıldız,Varis ve laser'le tedaviyi anlattı.

Yayın Tarihi: 08/08/12 17:39
okuma süresi: 3 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde Varis Tedavisi'ne Laser'le çözüm
A- A A+
Kanın yerçekiminin etkisiyle birikmesi ve göllenmesi hastalığı olan varis hastalığı Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde son teknoloji ile Lazer Tedavisi uygulanmaya başlandı.


Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Dr. Cenk Eray Yıldız, varis'in Latince varix anlamına geldiğini ve kıvrım yapmış toplardamar anlamında olduğunu belirtirken, özellikle genetik bir hastalık olduğunu ifade etti.


Dr. Cenk Eray Yıldız, varis hastalığının sıcağı sevmediğini kaydederken, Acılı, baharatlı yiyecekler ve asidik içecekler, sigara ve alkol'ün baş düşman olduğunun altını çizdi.


Varis'in nadiren tehlikeli bir hastalık haline de dönüşebileceğini dile getiren Dr. Cenk Eray Yıldız, kanın toplardamar içinde göllendiğinde pıhtılaşma riski artarak pıhtılaştığını ve bu durumun kan dolaşımını çok daha kötü hale getirdiğini vurguladı.


Dr. Cenk Eray Yıldız, Varis tedavisi'nde birçok eski yöntemin yerini yeni teknolojilere bıraktığını ifade ederek, Striping tedavisi olan damarın koparılarak yerinden çıkarılması'nın eski bir tedavi yöntemi arasına girdiğini belirtti.


Son 5 yıl içerisinde dünya'da Endovenöz Lazer ablasyon ve Radyofrekans ablasyon tedavileri'nin kullanılmaya başlandığını kaydeden Dr. Cenk Eren Yıldız, bu tedavilerin'de Yakın Doğu Üniversitesi'nde de kullanılmaya başlandığını sözlerine ekledi.


Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Dr. Cenk Eray Yıldız, işlem yapılacak damara bir iğne yardımıyla girildiğini belirtirken, işlemin tek bir bacakta yarım saat gibi kısa bir sürede tamamlandığı ifadelerini kullandı.


Lazerle varis tedavisi için en uygun mevsimin sonbahar ve kış ayları olduğunun altını çizen Dr. Yıldız, hastanın operasyondan sonra ayağa kalkıp yürüyebildiğini ve bunun hasta için büyük bir konfor olduğunu vurguladı.


Dr. Yıldız, geleneksel cerrahi yöntem olan striping tedavisine nazaran daha az ağrı ve morluk gözlenmesi, kanama ve yara izi olmaması ve neredeyse hiç enfeksiyon olmayışı bu yöntemin en önemli avantajları olduğunu ifade edereken, ayak sağlığının önemine dikkat çekti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.