İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Namık Birgen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı

Namık Birgen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı

Zamansız ölümüyle tüm polis teşkilatını yasa boğan Emekli 3. Polis Genel Müdürü Namık Birgen, bugün düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.<br>

Yayın Tarihi: 21/01/13 14:02
okuma süresi: 4 dak.
Namık Birgen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı
A- A A+

Kıbrıs Postası

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi morgu önünde saat 10.15 sıralarında polis güçleri ve polis müdürlerinin katılımıyla başlayan tören, saat 11.00 sıralarında Polis Genel Müdürlüğü bahçesinde merhum Namık Birgen'in ailesi, Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu, TC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Mehmet Soğancı ve Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim'in yanı sıra, Birgen'in ailesi, bazı emekli polis genel müdür ve yardımcıları, subay ve astsubaylar, polis mensupları ve diğer bazı yetkililerle vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan tören, Namık Birgen'in özgeçmişinin okunmasıyla devam etti. Ardından Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşma yaptı. Tören, merhum Namık Birgen'in naşı önünde protokol sırasına göre gerçekleştirilen saygı duruşu ve geçişi ile sona erdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, Birgen'in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Birgen'le 1965 yılında kendisi doktor, Birgen ise mücahit polisken tanıştıklarını ve Birgen'in kayınpederi ile çalıştığını anlatan Eroğlu, merhumla arkadaşlıklarının 40 yıl öncesine dayandığını söyledi.

Birgen'in çok başarılı bir polis subayı ve genel müdür olduğunu dile getiren Eroğlu, bunun yanında çok iyi bir aile reisi, çok iyi bir baba ve içi insan sevgiyle dolu bir kişi olduğunu kaydetti. Eroğlu, Birgen'in tüm çalışma arkadaşlarını kucaklayan ve çalışma arkadaşlarının çok sevdiği bir insan olduğunu ifade etti.

Merhum Birgen'in hayatı boyunca vatanı için çalıştığını belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, merhumun, halkın ve devletin geleceği için kaygı duyan; daha güzel günlere nasıl ulaşılabileceği konusunda kafa yoran bir kişi olduğunu anlattı.

Eroğlu sözlerini tamamlarken, Birgen'e tanrıdan rahmet, ailesine sabır diledi. Merhumun geride bıraktığı iyiliklerle anılacağını da sözlerine ekledi.

ZAİM

Törende konuşma yapan Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim de, Birgen'in 39 yıllık meslek hayatında değişik birim ve bölgelerde çalıştığını; polis genel müdürlüğüne kadar yükseldiğini ve milli mücadele yıllarında vatanı için gereken her şeyi yaptığını anlattı.

Birgen'le çalışma şansı elde ettiği için gurur duyduğunu ifade eden Zaim, Birgen'in çalışkan, milli davaya bağlı, personeli tarafından sevilen bir kişi olduğunu dile getirdi.

MERHUM NAMIK BİRGEN'İN ÖZGEÇMİŞİ

Emekli Polis Genel Müdürü merhum Namık Birgen, 1929 yılında Dali köyünde doğdu. Terrasanta Koleji'nden mezun olduktan sonra 1 Haziran 1949 yılında polis örgütüne, polis memuru olarak katıldı. Polis Örgütü'nün çeşitli birimlerinde başarılı hizmetler yaptı.

Namık Bilgen, milli mücadele yıllarında bir TMT'ci olarak her zaman ön saflarda yer aldı. Polis kimliğinin yanı sıra vatansever bir mücahitti. 1965- 1970 yılları arasında, Mağusa Sancağı Sivil Savunma Bölge Komutanı olarak özel bir görev üstlendi.

Mücahitlik hizmeti sonrasında asli görevi olan polislik hizmetine geri dönmesinin ardından, 1973 yılında polis müdürlüğüne terfi etti.

1975 yılında Polis Genel Müdürü Yardımcılığı'na; 1984 yılında vekaleten, 1985 yılında ise asaleten Polis Genel Müdürü görevine atandı.

Emekli olduğu tarih olan 1989'a kadar Polis Genel Müdürü olarak görev yapan Namık Birgen evli ve iki çocuk babasıydı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.