İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Günsel bu yıl Forbes listesine 26. sıradan girdi!

Günsel bu yıl Forbes listesine 26. sıradan girdi!

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, FORBES Türkiye'nin "En Zengin 100 Türk" sıralamasında, bu yıl da milyar dolar barajını aşan isimler arasında yer aldı. Günsel, böylece FORBES'un önümüzdeki günlerde açıklayacağı "Dünya Milyarderler Listesi"ndeki KKTC'li tek isim olarak da yerini koruyor olacak.

Yayın Tarihi: 01/03/13 07:00
okuma süresi: 5 dak.
Günsel bu yıl Forbes listesine 26. sıradan girdi!
A- A A+

KKTC'li eğitimci Dr. Suat Günsel, bu yıl da saygın Amerikan iş dergisi FORBES'un Türkiye edisyonunca hazırlanan "En Zengin 100 Türk" arasında yer aldı. İlk kez 2007 yılında 'zenginler kulübü'ne giren Günsel, 1 milyar dolarlık servetini koruyarak geçen yıl 34. sırada yer aldığı listeye bu yıl 26. sıradan girdi. 1 milyar dolar barajını aşan 35 isim arasında yer alan Dr. Günsel, böylece FORBES Amerika'nın önümüzdeki günlerde açıklayacağı "Dünya Milyarderler Listesi"ndeki KKTC'li tek isim olarak da yerini koruyor olacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, 16 fakülte ve 4 yüksekokuldan oluşan üniversitesini, özellikle sağlık alanında yaptığı yatırımlarla büyütüyor. Günsel'in diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik ve sağlık bilimleri gibi, her biri bölgesinde ilk ve tek olma özelliğine sahip yatırımları arasında Tıp Fakültesi ve hastanesi de var. 45 bin m2 kapalı alana ve 500 yatak kapasitesine sahip olan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, 2010 yılından bu yana hizmet veriyor. Hastane, özellikle kardiyoloji ve onkoloji alanlarında otorite olacak şekilde organize edildi. Böylelikle KKTC'de sık görülen kalp ve kanser hastalıklarının tedavisi için Rum kesimine gidişlerin durdurulmasını hedefleyen Günsel, aynı zamanda Ada'da sağlık turizmini başlatarak Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ni Akdeniz'in sağlık üssü yapma yolunda ilerliyor.

Milyar dolar barajını aşan Türkiyeli işadamıyla birlikte küresel milyarderler listesine dahil olacak olan Dr. Suat Günsel, asıl zenginliği "Ada'da kıtalı gibi yaşamak" olarak tanımlıyor. Günsel, ada hayatının dayattığı yalnızlık hissine büyük düşünerek karşı koyduğunu ifade ediyor. Suat Günsel Yakın Doğu Üniversitesi'nin henüz bir fikir olduğu günden bugüne meseleye böyle baktığını; sağlık yatırımlarını da bu çerçevede hayata geçirdiğini söylüyor.

DR. SUAT İ.GÜNSEL HAKKINDA…

KLASİK OTOMOBİL KOLLEKSİYONERİ?Suat Günsel 'araba sevdası'nın peşinden giderek önemli bir klasik otomobil koleksiyoneri oldu. Günsel 60'a yakın klasik otomobilini bir müze çatısı altında toplamış bulunuyor. KKTC'li eğitimcinın bu kolleksiyonu 10 kişilik özel bir ekibe emanet.

KKTC'NİN DÜNYA ELÇİSİ?Suat Günsel, KKTC Bakanlar Kurulu önerisiyle Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından "KKTC Dünya Büyükelçisi" olarak atandı. Yıllardır KKTC'yi dünyanın dört bir tarafında tanıtan Günsel, bugüne kadar fahri olarak yürüttüğü bu görevi resmi olarak üstleniyor.?KKTC'nin gönüllü elçisi olarak yıllardır sürdürdüğü mesaisinde Suat Günsel'e dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda fahri doktora ve şeref madalyası takdim edildi. Bunlar arasında İslâm Konferansı Örgütü'ne yapmış olduğu katkılar nedeniyle "Altın Onur Plaketi", Moldova Cumhuriyeti Komrat Üniversitesi'nden Fahri Doktora, Gagauzya Özerk Cumhuriyeti'nden "Altın Şeref Madalyası" ve "Gagauzya 20. Yıl Şeref Madalyası", Uluslararası Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi Teşkilatı'dan "TÜRKSOY Altın Onur Madalyası", Azerbaycan Devlet Tıp Üniversitesi'nden tıp alanında Fahri Doktora, Azerbaycan Üniversitesi'nden egitim bilimleri alanında Fahri Doktora ve Azerbaycan Odlar Yurdu Üniversitesi Senatosu'ndan Fahri Doktora var. Rusya Federasyonu'nda bulunan Izhevsk Uluslararası Doğu Avrupa Üniversitesi Senatosu tarafından Dr. Günsel'e, uluslararası eğitime yaptığı katılarından dolayı "Eğitim Bilimleri Fahri Doktora" unvanı ve "Eğitimde Küresel Liderlik" ödülü verildi.

Günsel'e son olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Azerbaycan Cumhuriyeti ile KKTC Arasındaki İlişkilerin Geliştirilmesi ve Azerbaycan Diasporasına Desteklerinden dolayı dünya ülkeleri vatandaşlarına verilen en yüksek devlet nişanı olan "Dostluk Orden"i takdim edildi.

Günsel ayrıca vatanı tarafından ödüle değer görüldü ve "En Başarılı Baflı" ünvanının sahibi oldu. Ayrıca Ocak 2012'de de Günsel'e, Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi'nden "Vatanperverlik Plaketi" takdim edildi.

KİŞİSEL BİLGİLER… ?Suat Günsel 3 Ağustos 1952'de Kıbrıs'ta Baf'ın Beşiktepe köyünde doğdu. Babası köyün ormancısı, annesi ise ev hanımıydı.?İlkokulu Lefkoşa'da tamamladı. Türk kesiminde açılan İngiliz Koleji'nin ilk öğrencilerinden oldu.?Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nden mezun oldu.?Eğitim Psikolojisi dalında doktora yaptı.?1978 yılında KKTC'nin ilk kurs merkezini kurdu.?1988 yılında Yakın Doğu Üniversitesi'ni kurdu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.