Sondakika Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
19 Kasım 2008, Çarşamba Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika Meğer düşen taşmış Havan nereye düştü? Ruma düşen havan korkuttu Radar Reşat sınıf arkadaşı Eroğlu'na ne sordu? Özgürgün neden Kalyoncu'nun üzerine yürüdü? İhanete af yok! Gürcafer kriz konusunda uyardı Durduran KKTC için ne demişti? Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
ERALP ADANIR MEHMET EŞREF VAİZ'LA KONUŞTU
Kum Saati başlıklı röpartajlarıyla Eralp Adanır artık Kıbrıs Postası'nda. Eralp Adanır'ın ilk röportajı Kıbrıs Türk.K...

 ÇOK OKUNANLAR
Lefkoşa'da okulda revü şov
 
Elçi Bulutoğlularına baskı mı yaptı?
 
"AB için Kıbrıs'ı vermeyiz"
 
Görüşme takvimi belirlendi
 
Hükümete süresiz grev uyarısı
 
Talat Ankara'ya gidiyor
 
Zeytin duvar dolabını deldi
 
Girne az kalsın yanıyordu
 
İngiliz bakan Talat'la görüşecek
 
Sıcak gıda kanser yapıyor
 
Modern hayat alerji yapıyor
 
Şeker hastalığında ayak bakımı
 
Ergenekon'da ilk tahliye
 
Sağlam'dan iddialı açıklamalar!
 
Villiers:"Türkiye, soykırımı tanımalı"
 

 YORUMLANANLAR
Meğer taş düşmüş [2]
 
Rusya değişmez müttefikimizdir [3]
 
Hükümet adım atmıyor [2]
 
Av ölüm getirdi [1]
 
Eroğlu'na ne dedi? [5]
 
Hükümete süresiz grev uyarısı [1]
 
Neden Kalyoncu'nun üzerine yürüdü? [4]
 
Lefkoşa'da okulda revü şov [4]
 
Ruma düşen havan korkuttu [3]
 
Kıbrıs'ta fırsat kaçmamalı [1]
 
Kurultay'da açık fark atarım [15]
 
Tekman'ı Eroğlu mu engelledi? [3]
 
KTÖS toplu direniş arayışında [5]
 
Özgür KKTC'nin ilanında ne demişti? [2]
 
Talat'la Avcı arasında elçi krizi [1]
 

KKTC ve Federasyon
Rauf R. DENKTAŞ
Türkiye’nin Bölgesel Gücü Ve Kıbrıs
Prof.Dr.Ata ATUN
Saldırarak dostluk kurulmaz
Mete TÜMERKAN
Ülke gerçekleri ve RD-TV
Erdinç GÜNDÜZ
Elimizden bir şey gelmiyor!... Bekleyip göreceğiz.
Hasan HASTÜRER
Kraldan çok kralcılara dikkat!
Ozan CEYHUN

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   17 Eylül 2008, Çarşamba Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Kraldan çok kralcılara dikkat!
Geçenlerde kendi yazı yazdığım gazetenin bir haberle ilgili başlığını gördüğümde şaşırdım. 'Kuzey Kıbrıs'ta duvarlara yazı yazan gençlerle' ilgili habere atılan başlık o gün KKTC'nin 'en Ergenekoncu gazetesinde' bile bu kadar sert ve kaba değildi! Duvarlara slogan yazarak yasalara göre elbette suçlu olan gençlerin ebeveynlerine yönelik olan başlık bence profesyonel gazeteciliğe de ters idi. Dünyada bir kuraldır. Adalet anne ve babalar için evlatları söz konusu olduğunda sonsuz merhametlidir. 'Suçlu evladına yataklık yapan anne ve babadan' hesap sormaz. Çünkü ne olursa olsun bir anne ve babanın çocuğuna sahip çıkmasından daha doğal bir şey olamaz. Bunu en iyi anne ve baba olan anlar! Evet duvara o sloganları yazmak suç. O suçu işleyen çocukların anne ve babaları da onlar serbest bırakıldığında alkışlamasalardı daha iyi olurdu. Ancak şu ya da bu sebepten belki de sadece duygusal nedenlerden ötürü çocuklarını alkışlayan anne ve babalar hakkında 'onları mahkemenin bile dile getirmediği bir şekilde suçlamak' biz 'Star Kıbrıs'a' yakışmıyordu! Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'tan habersiz ve Kuzey Kıbrıs gerçeklerini anlamadan böylesine bir habere başlığı atmak 'kraldan çok kralcılık' örneklerinden sadece biri. Kendi gazetem olduğu için özellikle verdim.

Çünkü şu anda Recep Tayyip Erdoğan ve Aydın Doğan arasında gündeme gelen 'kavgada da' benzeri örnekleri görmekteyim. Kimi gazete yazarları patronlarını savunma telaşı içinde bazen öyle sözler ediyorlar ki şaşırıp kalıyorsunuz. Örneğin Doğan Medya Grubu'ndan tanınmış bir gazetecinin geçenlerde çıktığı bir televizyon programında AK Parti ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ı eleştirmek amacıyla sunduğu 'hükümetin yanlışları paketi' içinde Kıbrıs Politikası'nın da yer alması 'kraldan çok kralcılık' değil de nedir? Patronunu savunmak eğer patron haklı ise çok etik bir davranış. Ancak savunmak adına karşı tarafa 'yaylım ateşi açıp' gözü kapalı saldırmak doğru değil.

AK Parti ile medya alanında ya da çeşitli ihaleler nedeniyle gündeme gelen çıkar sorunları olduğunda bu 'gürültü patırtının' arasına bir de 'işte bakın Kıbrıs'ta da hata yapıyorlar' demek ya 'Kıbrıs konusunda son aktüel gelişmeleri' anlayamamış olmak ya da 'kavga esnasında' gözleri o derece körelmiş bir durumda Türkiye'nin ve de Kuzey Kıbrıs'ın çıkarlarını da 'umursamamak' demektir.

TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Aydın Doğan arasında gündeme gelenlerden tamamen bağımsız olarak ele alınması gereken Kıbrıs'taki son gelişmeler ve Türkiye'nin son yıllardaki Kıbrıs Politikası'nın doğru olduğunu tespit etmek yanlış olmaz. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Rum Kesimi Başkanı ile 'pazarlık masasında' ve 'masa dışında' yani politikanın ustalığının sergilenmesi gereken her alanda ustaca ve başarıyla yürüttüğü stratejinin Türkiye tarafından desteklenmesine 'çamur atmak' kimseye bir yarar sağlamaz ama 'görüşme/pazarlık' esnasında Kuzey Kıbrıs'ı zayıf düşürür. Dilerim 'kraldan çok kralcı' gazeteciler de bunun farkına varırlar!

İşte size Mehmet Ali Talat'ın en can alıcı konulardan birine sunduğu model. Almanyalı bir Türk politikacı olarak çok takdir ettiğim bu örnek mükemmel. Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Sorunu'nun muhtemel bir çözümünden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin belli bir sayıda adada kalmasına karşı çıkan ve aralarında KKTC'deki bazı 'kraldan çok kralcılar'ın da' olduğu kesimlere Almanya'daki ABD Ordusu mensuplarını örnek olarak sunmakta. 'Almanya'daki ABD askerlerinin varlığı AB normları ile çelişseydi şimdiye kadar çoktan çekilirlerdi' diyen Talat haklı. Benzeri koşullar Kuzey Kıbrıslı Türkler için de geçerli. Üstelik bir federasyon gündeme geldiğinde işte size Almanya örneği: her eyaletin kendisinin sorumlu olduğu bir polis teşkilatı, anayasayı korumakla görevli istihbarat teşkilatı ve daha birçok güvenlikten sorumlu birimi var. Bence 'kraldan çok kralcılar' bir suçlama yapmadan ilk önce araştırma yapmalılar!

Bizler de bu 'kraldan çok kralcılar'a' karşı her yerde çok dikkatli olmak zorundayız!

   193 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  19 Kasım 2008, Çarşamba   LAÜ, Almanya'da tanıtılıyor
  17 Kasım 2008, Pazartesi   Cem´e helal olsun! Başkan'a 'Guten Tag!'
  16 Kasım 2008, Pazar   Türk-Alman Sağlık Vakfı ve Yaşar Bilgin'e teşekkürler
  14 Kasım 2008, Cuma   Brüksel'de başarılı tanıtım: 400 yıllık miras
  11 Kasım 2008, Salı   Gazete ve kitap okunmayan bir toplumda yazmak
  10 Kasım 2008, Pazartesi   AB Mutfağı'nı tanımadan izolasyon kırılmaz
  07 Kasım 2008, Cuma   CHP Kıbrıs'ı keşfetti
  04 Kasım 2008, Salı   Hiç askerlik yapmamış bir baskan
  03 Kasım 2008, Pazartesi   Devekuşları gibi davranmaktansa utanmaz adamlara karşı tavır almak
  01 Kasım 2008, Cumartesi   Bir trafik kazası ve boşuna beklediğim insanlık


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.