Sondakika RadyoKIBRIS.com, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katılın, tüm yeniliklerden haberdar olun !!! RadyoKIBRIS.com CANLI YAYINDA !!! Dinlemek için TIKLAYINIZ >> Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
9 Ocak 2009, Cuma

Radyo KIBRIS

 | Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika Talat'tan ilginç mesaj Soyer partilerden ne istedi? Rumlar Ruslardan tank alıyor CTP seçime hazırlanıyor Talat: Mülkiyet hakkını tanıyorum Güney Kıbrıs'ta bebek ölümleri

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
MEHMET EZİÇ: DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI
2008 yılında yılın girişimcisi seçilen Eziç İşletmeleri Sahibi Mehmet Eziç’le kendisini, yaptığı yatırımları, ü...

 ÇOK OKUNANLAR
Seylani’den İsrail’i kravatlı proteso
 
Rumlar Ruslardan tank alıyor
 
Soyer partilerden ne istedi?
 
Trabzon'dan 'Şimşek' transfer!
 
Talat'tan ilginç mesaj
 
UBP'den Sağlık Bakanlığına eleştiri
 
Canbulat İlkokulu'nda Kıbrıs konferansı
 
Ronaldo ölümden döndü!
 
Kuş Gribi Can Almaya Devam Ediyor
 
Genelkurmay açıklaması
 
Kan Aldırmadan Check-Up
 
Başbuğ'dan sürpriz ziyaret
 
Ankara'da yoğun Ergenekon trafiği
 
Gazze Kabusunda 13. Gün
 
İngiltere'de faizin tarihi dip seviyesi
 

 YORUMLANANLAR
Avcı'dan Rum silahlanmasına tepki [3]
 
Rumlar Ruslardan tank alıyor [1]
 
Kadın siyasette yer almalı [1]
 
'Merkezde siyaset yapacağız' [3]
 
Sevgi çemberi etkinliği Cuma'ya [1]
 
İşadamları Karamsar [5]
 
''TDP, tek şansıdı'' [11]
 
Erçakıca'dan seçim değerlendirmesi [1]
 
ÖRP seçime hazırlanıyor [4]
 
20 Nisan'da Güneş doğacak [14]
 
Korhan Ankara'ya elçi gidiyor [1]
 
2009 verimli olacak [2]
 
Beşparmak grubu gelişmelerden endişeli [10]
 
'Paketi kabulle tanıma olmaz' [1]
 
Avcı:Eskiler korkuya kapıldı [6]
 

2009 Yılına Girerken (3)
Rauf R. DENKTAŞ
KKTC’ye Hava Sahası Darbesi
Prof.Dr.Ata ATUN
Herşey liderlere bağlı
Mete TÜMERKAN
Cek....Cak....
Erdinç GÜNDÜZ
Cumhurbaşkanlığı seçimi de 19 Nisan 2009'a alınırsa ne olur?
Hasan HASTÜRER
Herkes Memnun (Muş) !
Rauf R. DENKTAŞ

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   21 Temmuz 2008, Pazartesi Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Güneydeki Rum Cumhuriyetinin (yalancı) Cumhurbaşkanı ile KKTC’nin Cumhurbaşkanı BM Genel Sekreteri ile ayrı ayrı görüştükten sonra ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda “temasların olumlu geçtiğini, davalarını anlattıklarını ve anlayışla karşılandıklarını” açıkladılar. Genel Sekreter de bu temasların olumlu geçtiğini duyurdu. İşin esasını (yani Rum liderliğinin siyasetini ve Milli Konseyin kararlılığı ile Yunanistan’ın oyunbazlığını) bilenler için bu sonuç 45 yıldır BM’nin (ABD-İngiltere doğrultusunda) oynadığı oyunun tekrarından başka bir şey olmadığını derhal anladılar. 45 yıldır oynanan bu “hepimiz uzlaşmadan yanayız ancak karşı tarafa bakınız” oyunu ve BM’nin de, gerçekleri bildiği halde “olumlu gelişmeler var; fırsat penceresi doğmuştur, aman bu fırsat kaçırılmasın” takdimidir ki Rum-Yunan ikilisinin Kıbrıs’a sahip çıkmak için başlattıkları kanlı senaryo bu güne kadar devam etmiştir.

Hristofyas’ın BM Genel Sekreterine neler söylediği bilinmektedir: “Kıbrıs meselesi işgal ve kolonizasyondan kaynaklanan Rum göçmenlerin geri dönüş ve tazminat haklarının tanınması meselesidir. Kıbrıs AB üyesidir. Garantilere gerek yoktur. Kıbrıs’ta asker de gerekmez. Talat ile bu konuda anlaşmıştık ancak Talat şimdi baskı altında bu konularda gerekeni yapamıyor. Türkiye Talat’ı serbest bırakmalı ve askerini geri çekmeye başlamalı, Kıbrıs hükümetini tanıyıp limanlarını Kıbrıs bayrağına açmalıdır. Türkler arasındaki yoldaşlarımız da bu görüştedirler. İstenen ABD ile diğer Güvenlik Konseyi hükümetlerinin Türkiye üzerinde baskı yapmaları ve Kıbrıs meselesinin hallinin biz Kıbrıslılara bırakılmasıdır. Dıştan müdahale ile bu meselenin halledilemeyeceğini gördünüz. Biz Kıbrıslılar asırlarca barış içinde yaşadık. Türkiye müsaade etse yine de kardeş gibi yaşarız.” Yeni Genel Sekreter “Türk kardeşlerin toplu mezarlardan çıkarılmakta  olduğunu” her halde bilmiyor. Bilenler ne yaptılar ki?

Bunları nereden çıkarıyorsunuz demeyiniz. Hristofyas Genel Sekreter ile görüşürken, görüşmeden önce ve sonra, Kıbrıs’ta sözcüsünün ve Başpapaz Hrisostomos ile diğer Parti liderlerinin açıklamalarına bakmışsanız siz de ayni sonuca varırsınız. Hristofyas BMGS ile temaslarından sonra adaya döner dönmez bu gruba bilgi vermiş, onlar da sonuçtan memnuniyet izhar etmişlerdir. İşte bize ilham veren beyanatlardan kesitler:
(1) Kıbrıs Cumhuriyeti Dağılamaz,(2) TC’den gelenler gitmeli kolonizasyona son verilmelidir, (3) Türk işgaline karşı mücadele sürecek, (4) işgale ve kolonizasyona son vererek adamızı birleştirmek istiyoruz, (5) Garantilerin devamı AB ülkelerine hakarettir, kabul edilemez. Hristofyas bu tezleri savunmamış olsaydı bu beyanatları yapan sözcü ve Akel Patisi, Kilise ve diğer parti liderleri Hristofyas’ın BMGS ile temasından memnuniyet getirirler miydi?   Rum-Yunan ikilisinin “milli görüş ve siyasetinin” bunlardan başka bir şey olmadığını bilmeyen var mı?

KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Talat da BMGS ile temaslarından memnun döndü. Genel Sekreter de bu temaslardan memnun olduğuna göre Sn. Talat’tan “biz uzlaşmadan yanayız, ayrı egemenlik, ayrı devlet istemiyoruz” sözlerini mi işitti ki “bunlar uzlaşabilir” sonucuna vardı? Bilmiyoruz.

Ancak 45 yıllık senaryo tekrarlandı. İki lider arasına “kırmızı telefon hattı” konulacak. Direk temas edebilsinler diye ! Amerikalılar benimle Klerides arasına da böyle bir hat koymuşlardı. Tek bir kez bunu kullanmayı denedim fakat karşı taraf cevap vermemişti. Klerides ile yeniden bir araya geldiğimizde Klerides’e bundan bahsettim. Yarı şaka yarı ciddi bir şekilde “başka yer olmadığı için bu telefonu aşağı kattaki tuvalete koyduk, bu nedenle olacak aradığını işitemedik” dedi. Mesaj alınmıştı. Özel telefonlaşacak bir şey yoktu! Şimdi yeniden “kırmızı hat” oyunları. Kimse açık konuşmuyor Rum’dan başka!

Rum “Kıbrıs benimdir, benim olan Kıbrıs işgal altındadır, başka mesele yoktur” diyor. Siz “KKTC benimdir, dokundurmam ona” demediğiniz sürece eli kanlı Rum’u “45 yıldır “meşru Kıbrıs Hükümeti” yapmış olanlar “uzlaşmadan  yanayız” demenin ötesinde bir söz söylemeyen “uslu çocuğa” “o halde git Kıbrıslılar olarak hükümetinle anlaş” diyeceklerdir. Şimdiki durumumuz budur. Yes be annem! 

   813 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  07 Ocak 2009, Çarşamba   2009 Yılına Girerken (3)
  06 Ocak 2009, Salı   2009 Yılına Girerken (2)
  05 Ocak 2009, Pazartesi   2009 Yılına Girerken (1)
  03 Ocak 2009, Cumartesi   Aklı başında olanlar
  31 Aralık 2008, Çarşamba   Beklenmeyen Açıklamalar
  29 Aralık 2008, Pazartesi   AB ile ilişkiler
  26 Aralık 2008, Cuma   Anlamamız Gerekmez mi?
  25 Aralık 2008, Perşembe   Yine tarih kitaplarımız
  23 Aralık 2008, Salı   Değişen Bir Şey Yok (2)
  22 Aralık 2008, Pazartesi   Değişen birşey yok (1)


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.