Sondakika RadyoKIBRIS.com, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katılın, tüm yeniliklerden haberdar olun !!! RadyoKIBRIS.com CANLI YAYINDA !!! Dinlemek için TIKLAYINIZ >> Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
9 Ocak 2009, Cuma

Radyo KIBRIS

 | Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika Talat'tan ilginç mesaj Soyer partilerden ne istedi? Rumlar Ruslardan tank alıyor CTP seçime hazırlanıyor Talat: Mülkiyet hakkını tanıyorum Güney Kıbrıs'ta bebek ölümleri

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
MEHMET EZİÇ: DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI
2008 yılında yılın girişimcisi seçilen Eziç İşletmeleri Sahibi Mehmet Eziç’le kendisini, yaptığı yatırımları, ü...

 ÇOK OKUNANLAR
Seylani’den İsrail’i kravatlı proteso
 
Rumlar Ruslardan tank alıyor
 
Soyer partilerden ne istedi?
 
Talat'tan ilginç mesaj
 
Trabzon'dan 'Şimşek' transfer!
 
UBP'den Sağlık Bakanlığına eleştiri
 
Canbulat İlkokulu'nda Kıbrıs konferansı
 
Genelkurmay açıklaması
 
Ronaldo ölümden döndü!
 
Kuş Gribi Can Almaya Devam Ediyor
 
Başbuğ'dan sürpriz ziyaret
 
Kan Aldırmadan Check-Up
 
Ergenekonda son durum
 
Ankara'da yoğun Ergenekon trafiği
 
İngiltere'de faizin tarihi dip seviyesi
 

 YORUMLANANLAR
Rumlar Ruslardan tank alıyor [1]
 
Avcı'dan Rum silahlanmasına tepki [3]
 
Kadın siyasette yer almalı [1]
 
'Merkezde siyaset yapacağız' [3]
 
Sevgi çemberi etkinliği Cuma'ya [1]
 
20 Nisan'da Güneş doğacak [14]
 
Korhan Ankara'ya elçi gidiyor [1]
 
2009 verimli olacak [2]
 
İşadamları Karamsar [5]
 
''TDP, tek şansıdı'' [11]
 
Erçakıca'dan seçim değerlendirmesi [1]
 
ÖRP seçime hazırlanıyor [4]
 
Erken seçim 19 Nisan 2009'da [17]
 
Yeni Büyükelçi Şakir Fakılı [2]
 
Ekenoğlu'nun istifasını istedi [4]
 

2009 Yılına Girerken (3)
Rauf R. DENKTAŞ
KKTC’ye Hava Sahası Darbesi
Prof.Dr.Ata ATUN
Cek....Cak....
Erdinç GÜNDÜZ
Herşey liderlere bağlı
Mete TÜMERKAN
Gaderi gara Lefkoşam...
Hasan HASTÜRER
Askersizleştirme
Rauf R. DENKTAŞ

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   9 Ekim 2008, Perşembe Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

“Kıbrıs’ın Cumhurbaşkanı” unvanı altında seyreden Rumların seçtiği ve sadece Rumların lideri olan Hristofyas New York’ta “Kıbrıs’ın Cumhurbaşkanı” olarak temaslarda bulundu ve BM camiasına “Kıbrıs meselesini” anlattı. Ana konu: 1974’de başlayan işgal ve işgal kalktığı takdirde Kıbrıs meselesi diye bir meselenin kalmayacağı. Ve yalan üstüne yalan: Sn. Talat ile anlaşıyoruz, Türk hükümeti de Talat’ı destekliyor ancak asker uzlaşmaya mani oluyor. Askeri çektiriniz, bu iş biter, ben ve Talat askerden arındırılmış birleşik bir ülkeden yanayız fakat şu asker olmasa!

Askersizleştirmeden maksat Garanti ve İttifak Anlaşmaları altında Kıbrıs’ta bulunan Alaydan da kurtulmak ve Garanti Anlaşmasını da sıfırlamaktır. Bunu Hristofyas’la birlikte Atina da savunmaktadır. Böyle bir sonucun kabul edilemeyeceğini Sn. Talat ve Türkiye zaman zaman açıklamış bulunmaktadırlar. Ancak Kıbrıs “birleşip, bütünleşerek” Türkiye AB üyesi olmadan Rumların gayri meşru AB üyeliğini meşrulaştırırsak “Garantiler devam edecektir” sözü havada kalacaktır. Bunu unutmayalım.

Bu yazıda “askersizleştirme ve Garantilerden kurtulma” siyasetinin ne anlama geldiğine bakacağız. Bunun tek anlamı vardır o da “Garantilere rağmen yaptıklarımı tamamlayabilmem için önümdeki engeli kaldırınız” anlamıdır.

1960 Cumhuriyeti kurulurken Garantilere ve Kıbrıs’ta asker bulundurulmasına ne kadar ihtiyaç varsaydı, yapılacak yeni bir anlaşmada bu ihtiyaç iki, hatta üç kat daha gereklidir. Nedeni, Garantilere ve Askere rağmen yapılmış olanlardır. Sahtekârlıkla elde ettikleri yarı buçuk bir AB üyeliğini “Enosis tahakkuk etmiştir” şeklinde yorumlayan bir zihniyet karşısında Türkiye’nin ve bizim 1960’daki hakkımıza dayanarak “Türkiye üye olmadan Kıbrıs’ın üyeliği asla meşru hale getirilemez; Lozan dengesi asla bozulamaz” noktasında sonuna kadar ısrarlı olmazsak bunun tarihi sorumluluğundan asla kurtulamayız. Esas olan Kıbrıs’ın Türkiyesiz bir AB’ye üye olamayacağıdır. “Kıbrıs meselesi halledilirse Türkiye’nin AB yolundaki en büyük engel ortadan kalkmış olur” inancı hayaldir. Kıbrıs meselesini gerçek suçluların önüne engel olarak koymamış olan AB yetkilileri bu meseleyi, yasal hakkını kullanarak soykırımını ve Enosis’i engellemiş olan Türkiye’nin önüne koymalarının tek nedeni Türkiye’yi tam üye yapmamak siyasetinden kaynaklanmaktadır. Bu gerçeği-kasıtlı olarak gözlerini kapayanlar dışında- herkes görmüştür.

O halde tekrar soralım: 1960’da Garantileri ve asker bulundurmayı gerektiren şartlar değişmiş midir? Aklı başında olan herkesin bu soruya vereceği cevap “hayır, aksine şartlar ağırlaşmıştır; yeniden ayni suçlu ortakla yeni bir ortaklık kurulacaksa, eski Garanti şartları daha da güçlenmeli, asker sayısı daha da artırılmalıdır” olacaktır. Nasıl ki iki ayrı devlete ve iki ayrı halk ile iki ayrı demokrasiye dayalı, Türkiye’nin fiili ve etkin garantisini içeren bir anlaşma milli davamızın esasını teşkil etmeye devam etmektedir. Hristofyas bunu kabul etmiyorsa şimdiki durumun devamını (kendinden öncekilerin de yeğledikleri gibi) yeğlemesindendir. Bu nedenledir ki başlatılan süreç, Hristofyas’ın Garantiler ve askersizleştirme konularındaki ısrarı nedeniyle çıkmaza girerse, açıkçası, TBMM Başkanı Sn. Toptan’ın da vurguladığı gibi “İKİ AYRI HALK, İKİ AYRI DEVLET, İKİ AYRI DEMOKRASİ VE FİİLİ VE ETKİN GARANTİLERİN DEVAMI” kabul edilmeyecekse, her şey noktalanmalı ve KKTC’nin tanınması için gereken adımlar cesaretle atılmalıdır. Bu hayasız “görüşmelere devam” oyununa son verilmelidir. 45 YILDIR RUMUN KIBRISA SAHİP ÇIKMA SİYASETİ NEDENİYLE HALLEDİLMEMİŞ OLAN KIBRIS MESELESİNİ BU SİYASETİ MİLLİ KARAKTERLERİ HALİNE GETİRMİŞ OLAN RUM LİDERLİĞİ İLE,BU SAFHADA HALLETMENİN MÜMKÜN OLAMAYACAĞINI BÜTÜN DÜNYA GÖRMELİ VE ANLAMALIDIR.

Dünya liderleri yardıma koşuyorlarmış. Gibson’un Genocide kitabını okumadılarsa yardımcı olamayacakları aşikârdır. Kıbrıs meselesine teşhis koymadan reçete yazanlar arasında kaybolup gideceklerdir.

   563 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  07 Ocak 2009, Çarşamba   2009 Yılına Girerken (3)
  06 Ocak 2009, Salı   2009 Yılına Girerken (2)
  05 Ocak 2009, Pazartesi   2009 Yılına Girerken (1)
  03 Ocak 2009, Cumartesi   Aklı başında olanlar
  31 Aralık 2008, Çarşamba   Beklenmeyen Açıklamalar
  29 Aralık 2008, Pazartesi   AB ile ilişkiler
  26 Aralık 2008, Cuma   Anlamamız Gerekmez mi?
  25 Aralık 2008, Perşembe   Yine tarih kitaplarımız
  23 Aralık 2008, Salı   Değişen Bir Şey Yok (2)
  22 Aralık 2008, Pazartesi   Değişen birşey yok (1)

Yorum Sayısı:   1
  Vildan Kara         - Lefkosa 10 Ekim 2008, Cuma 08:02 
Eliniz dert gormesin. Yine en dogrulari siz soyluyorsunuz. Egerki iki ayri devlet, self determinasyon, iki ayri halk ve esitlik taninmayacaksa o anlasmadan hic hayir cikmaz. Bu durumda o muzakere de oturmak bile cok yanlistir.

 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.