TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

İstanbul - Ercan seferini yapacak uçak arızalanınca hava trafiği felç oldu

İstanbul - Ercan seferini yapacak uçak arızalanınca hava trafiği felç oldu

Atlas Jet Havayolları'nın İstanbul-Ercan seferini yapacak uçağı, kalkışı sırasında meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle pistte bekleyince, inişe hazırlanan uçaklar Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi.

Yayın Tarihi: 05/04/14 11:14
okuma süresi: 2 dak.
İstanbul - Ercan seferini yapacak uçak arızalanınca hava trafiği felç oldu
A- A A+

Atlas Jet Havayolları'nın İstanbul-Ercan seferini yapacak Airbus 320 tipi uçağı, kalkışı sırasında meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle pistte bir süre bekledi. Uçak pistte beklediği sırada iniş yapamayan ve yakıt kritiğine Atlas Jet uçağı pistte beklediği sırada iniş yapamayan ve yakıt kritiğine giren THY'nın TK 717 sefer sayılı Yeni Delhi -İstanbul, TK 2683 sefer sayılı Batman-İstanbul ve TK 2455 sefer sayılı Adana uçağı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi.

Atlas Jet uçağının pisti terk etmesinin ardından uçuşlar normale dönerken, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına inen THY uçakları ise yakıt aldıktan sonra Atatürk Havalimanı'na dönecek. Bu arada arıza yapan Atlas Jet uçağı bakım hangarına alındı. Yolcular ise başka bir uçakla gönderildi. Bu arada Atlas Jet uçağının arıza yapması sonucu yaşananlar telsiz konuşmalarına yansıdı.

Kule ile pilot arasında şu konuşma gerçekleşti:

"KULE: Uçuşları bloke etmiş durumdasınız

PİLOT: Efendim, arızamız var şuanda hareket etmek doğru bir şey değil. Size bilgi vereceğiz.

KULE: Anlaşıldı, bütün inişleri pas geçiriyorum, malumatınızla

PİLOT: Bizi 3-5'ten tekrar sevk etmeye, pistin içine girip uygun bir yerde durdurabilirsiniz.

KULE: Anlaşıldı, 05 notamla kapalı, 3-5 sağ ve sol geçişleri siz kapattınız. Şuan meydanın tüm pistlerini kilitlemiş durumdasınız, malumatınızla.

PİLOT: Şuanda arıza yaşadık, bu önemli kusura bakmayın. Ruderla devam ediyoruz 3-5 giriş kontrollü bir şekilde çıkış talep ederiz. Yapabilecek bir şeyimiz yok.

KULE: Anlaşıldı, 3-4 sağa girin A (alfa) 5, B (bravo)'dan terk edin mümkünse

PİLOT: Çok yavaş şekilde mümkün olmaya çalışacağız".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.