TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

"Fanatik Arılardan" ezeli rekabete uygun polenler

"Fanatik Arılardan" ezeli rekabete uygun polenler

Alaplı ilçesinde arıların rengarenk çiçeklerden topladığı sarı-lacivert ve sarı-kırmızı polenler görenleri şaşırtıyor.

Yayın Tarihi: 06/04/14 18:06
okuma süresi: 2 dak.
"Fanatik Arılardan" ezeli rekabete uygun polenler
A- A A+

Arı yetiştiricisi Mehmet Altay'ın kovanındaki sarı-lacivert ve sarı-kırmızı tonların baskın olduğu polenler, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde ilgi çekiyor.

Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arıların sarı, lacivert ve kırmızı çiçeklerden polen toplamasından dolayı bu renklerin oluştuğunu söyledi.

"Fanatik arılara" sahip olduğunu anlatan Altay, "Bazı kovanlarda sarı lacivert, bazılarında ise sarı kırmızı tonlardaki polenler ağırlıklı. Bundan dolayı ben de 'arılar taraftarı olduğu takımın renklerinde polen topluyor' diye espri yapıyorum" şeklinde konuştu.

Altay, arıların çiçeklere konarak bacaklarında taşıdığı polenlerle yavruları beslediğini, arta kalanların da kovanın altındaki bölüme döküldüğünü belirterek, "Galatasaray ve Fenerbahçe'nin renklerinden oluşan polen üreten arılara 'fanatik' diyorum. Bu polenleri duyup da merak eden çok oluyor. Gelip fotoğraf çekenler bile var" ifadesini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.