TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

Orman Dairesine hibe edilen araç ve ekipman için Ankara'da tören...

Orman Dairesine hibe edilen araç ve ekipman için Ankara'da tören...

Türkiye ve KKTC Hükümetleri arasında, KKTC Ormancılığını geliştirme adına imzalanan protokol ve eylem planı çerçevesinde KKTC Orman Dairesi Müdürlüğüne hibe edilen iş araçları ve ekipmanlar Ankara'da düzenlenen törenle teslim edildi.

Yayın Tarihi: 15/07/14 13:22
okuma süresi: 4 dak.
Orman Dairesine hibe edilen araç ve ekipman için Ankara'da tören...
A- A A+

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı bahçesinde düzenlenen törene KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı, Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, Türkiye Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, KKTC Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu ve ilgili yetkililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, konuşmalarla devam etti.

KARZAOĞLU:" ANAVATAN VAROLDUĞU SÜRECE KKTC DE VAR OLACAKTIR"

Törende ilk konuşmayı yapan KKTC Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, KKTC olarak Anavatana her zaman ihtiyaçları olduğunu belirterek "Anavatanımız var olduğu sürece KKTC'de var olacaktır" dedi.

Karzaoğlu, ada iklimi olması nedeniyle Ormancılık alanında daha zor şartlarda mücadele verildiğini anımsatarak, bu mücadele ve çalışmalarda Türkiye Orman Genel Müdürlüğünün katkı ve desteğini yanlarında görmenin kendilerine her zaman büyük bir güç verdiğini söyledi.

Hibe adilen araç ve ekipmanlar ile KKTC'deki ormancılığın büyük bir ivme kazanacağını ifade eden Karzaoğlu, iki ülke Hükümetleri arasında imzalan protokol kapsamında hayata geçirilen Ormancılık eylemplanı kapsamında bir çok çalışmanın 2018 yılına kadar tamamlanacağını vurguladı.

ÜZMEZ: "HER ZAMAN KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ"

Türkiye Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de konuşmasında Ormancılık alanında KKTC'ye her zaman katkılar sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Eylem planının KKTC Ormanlarının geliştirilip, korunması konularında önemli unsurları içerdiğine dikkatiçi çeken Üzmez, bugün teslim edilen araçların yanında ilerleyen yıllarda da 2018'e kadar her yıl yeni araçların KKTC'ye gönderileceğini söyledi.

AKÇA: "YANGIN HELİKOPTERLERİMİZ ANINDA MÜDAHALE İÇİN HAZIR"

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça ise konuşmasında Bakanlık olarak Kıbrıs Türk halkının ihtiyaçları ne ise bunları yerine getirmenin kendileri için büyük bir görev olduğunu belirterek yangınlarla mücadele konusunda Mersin ve Silifke'de konuşlandırılan yangın helikopterlerinin en hızlı şekilde yardım için hazır konumda beklediğini söyledi.

İmzalanan protokollerin her yıl daha büyük katkılarla devam edeceğini ifade eden Akça: "KKTC'nin ormanlarının gelişmesi için elbirliği ile çalışacağız" dedi.

LAKADAMYALI: "ANAVATANIN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANMAK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı da konuşmasında KKTC'nin her zaman Türkiye'nin imkan ve tecrübelerinden yararlandığını belirterek, Türkiye'nin ormancılık alanında büyük ilerlemeler kaydettiğini, bu tecrübelerden faydalanmalarının da ülkesi adına büyük bir gurur vesilesi olduğunu söyledi.

Araçların ve ekipmanların temini nedeniyle başta Türkiye Orman ve Su İşleriBakanı Veysel Eroğlu olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti hükümetine teşekkür eden Lakadamyalı, su projesinin de Anavatan'ın Kıbrıs Türk halkına verdiği desteğin en büyük kanıtı olduğunu ifade etti.

Tören yapılan konuşmaların ardından araç ve ekipman teslimleri ile son buldu. Bu kapsamda 1 Adet Eskavatör ve 1 adet yangın ilk müdahale aracının yanısıra GPS cihazları,yangıncı elbisesileri ve ilk müdahele araç modülleri gibi ekipmanlarda KKTC Orman Dairesine teslim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.