TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Çelik: "Medeni dünyanın yüz karası"

Çelik: "Medeni dünyanın yüz karası"

İsrail'in kara operasyonuna Türkiye'den tepki yağdı. Davutoğlu, Hüseyin Çelik'in "Modern dünyanın yüz karası" dediği olayla ilgili BM Güvenlik Konseyi'nin acil olarak toplanması için girişim başlattıklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 18/07/14 09:18
okuma süresi: 3 dak.
Çelik: "Medeni dünyanın yüz karası"
A- A A+

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı kara haerkatına sert tepki gösterdi.

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara harekatı, medeni dünyanın yüz karasıdır. Hakka değil, kuvvete tapan bu anlayışa lanet olsun."

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise "Bu haksızlığa karşı herkesin dur deme zamanıdır. İş işten geçmeden bir an evvel ateşkes sağlanmalı, daha fazla kan dökülmeden bu işe bir çözüm bulunmalıdır" diye konuştu.

TÜRKİYE'DEN BM'YE ÇAĞRI

Dışişleri Bakanı Davutoğlu da saldırıyla ilgili BM Güvenlik Konseyi, İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM İnsan Hakları Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırmak girişimde bulunduklarını bildirdi.

Davutoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İsrail'in hava saldırılarıyla işlediği insanlık dışı cinayetlerin ardından şimdi de Gazze'ye kara harekatı başlatmış olmasını lanetliyoruz.

İnsanlık vicdanı bir kez daha Filistin meselesi ile sınanıyor. Az önce Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile

İslam ülkeleri dışişleri bakanları ile de sürekli temas halindeyiz. Tüm ülkelerin İsrail'in bu hukuk tanımazlığına dur demesini bekliyoruz."

KERRY İLE GÖRÜŞTÜ

Kendisini telefonla arayan ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile görüştüğünü belirten Davutoğlu, mevkidaşına İslam dünyası ve Türkiye'deki infiali aktardığını belirterek "Filistinlilerin kabul edebileceği sürdürülebilir bir ateşkesin bir an önce sağlanması için görüşlerimizi paylaştık. İsrail saldırısının en kısa sürede durması yönündeki talebimizi ilettim" ifadesini kullandı.

'DÜŞTÜKLERİ HALE BAKIN'

AK Parti İstanbul Milletvekli ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ise BM'yE tepki gösterdi. Kuzu Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Gaddar, cani ve zalim İsrail Gazze'de kara hatekatını başlattı. BM 'İsrail sivillere dokunmasın' diyor. Koca teşkilatın düştüğü hale bakın!" değerlendirmesini yaptı.

Konuyla ilgili Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan da bir açıklama geldi. Açıklamada "Gazze'ye yönelik kara harekatını kaygıyla karşılıyoruz" denildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.