TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıldönümü İstanbul'da da etkinliklerle kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıldönümü İstanbul'da da etkinliklerle kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıldönümü İstanbul'da da etkinliklerle kutlandı.

Yayın Tarihi: 20/07/14 19:14
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıldönümü İstanbul'da da etkinliklerle kutlandı
A- A A+

İstanbul Başkonsolosluğu'ndan yapılan açıklamaya göre, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde bugün, İstanbul'da Taksim Meydanı Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

KKTC İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak, Başkonsolosluk personeli, İstanbul'da faaliyet gösteren çeşitli derneklerin temsilcileri, Kıbrıs Gazileri ve sivil halkın da katıldığı törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Tören, KKTC İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak tarafından yapılan konuşma ile sona erdi.

KKTC İstanbul Başkonsolosu Dorak, törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının bağrından çıkan kahraman Kıbrıs Türk Mücahidi'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'yle omuz omuza savaşarak gerçekleştirdikleri 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı'nın 40. yıldönümünü bu yıl da büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını ifade etti.

Dorak, "Kıbrıs Türk halkı en zor günlerinde bile hiçbir zaman umudunu kaybetmemiş, esaret ve zulme asla boyun eğmemiştir. Anavatan Türkiye'ye olan inancı ve bağlılığıyla özgürlük mücadelesini sürdürmüş ve nihayetinde 1974 Mutlu Barış Harekatı ile özgürlüğüne kavuşmuştur" dedi.

Kıbrıs Türk halkının yarım asırlık bir süredir Ada'da iki halkın eşit haklarına dayalı, adil ve kapsamlı bir çözüme ulaşılması için yapıcı ve iyi niyetli yaklaşımını sürdürdüğüne, ancak müzakerelerin, Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz tutumu yüzünden olumlu bir sonuca ulaşamadığına işaret eden Dorak,"Tüm taraflarca bilinmelidir ki, iyi niyetli çabalarımız sınırsız değildir ve suistimale açık olamaz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması için her zaman destek verdiğini anımsatan Dorak, " Uluslararası camiadan beklentimiz, Rum tarafını uzlaşmaz tutumunu değiştirmeye yöneltecek adımların bir an önce atılması ve Kıbrıs Türk halkına verilen sözlerin daha fazla geciktirilmeden tutulmasıdır" dedi.

Dorak, İstanbul Başkonsolosluğu olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Kıbrıs Türk Mücahidi'ne ve gazilere saygı ve minnetlerini sunarken; tüm şehitleri de rahmetle andı.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NE DEV BAYRAKLAR ASILDI

Bu arada açıklamada, 20 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Boğaziçi Köprüsü'ne 3 gün süreyle dev KKTC ve TC bayrakları asıldığı belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.