TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

Yeni Çankaya bize yansır mı?

Yeni Çankaya bize yansır mı?

Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'la birlikte "yeni Çankaya'nın" Kıbrıs sorununa nasıl etki edeceğini yorumlayan meclisteki siyasi parti temsilcileri, farklı farklı değerlendirmeler yaptı...

Yayın Tarihi: 12/08/14 10:00
okuma süresi: 4 dak.
Yeni Çankaya bize yansır mı?
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

  • Taçoy: "Yeni Çankaya Kıbrıs'ta her türlü çözüm demek"

  • Erk: "Kıbrıs Sorununda değişim beklemiyorum. Ayrıca bu beklenti doğru da değil"

  • Özyiğit: "Kıbrıs konusu 2002'deki gibi yapıcı bir tutumla etkilenir mi, göreceğiz"

  • Atun: "Dış politikanın da dâhil olduğu Türkiye'deki istikrarın sürmesi bizler için önemli..."

Başbakan erdoğan'ın ilk kez halkoyuyla 1. Turda seçilmesinin ankıları sürüyor.

Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'la birlikte "yeni Çankaya'nın" Kıbrıs sorununa nasıl etki edeceğini yorumlayan KKTC siyasi parti temsilcileri farklı farklı değerlendirmeler yaptı.

Meclisteki siyasi parti temsilcileri Kıbrıs Postası'nın "Eroğan'la birlikte yeni Çankaya Kıbrıs Sorunu ve ivmesini etkiler mi?" şeklindeki sorusunu yanıtladı.

Sunat Atun: "Dış politikanın da dâhil olduğu istikrarın sürmesi bizler için önemli"

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Sunat Atun, Erdoğan'ın seçilmesiyle istikrarın artarak süreceğine bunun dış politika Kıbrıs Sorunu anlamında da önemli olduğuna dikkat çekti. Atun şöyle konuştu; "Kıbrıs konusu 50 yıldır siyasi eksende… Bunun yanında enerji konjonktürü de buna büyük etki etmekte. Erdoğan'ın güçlü bir şekilde yani ilk turda Cumhurbaşkanı olması, Türkiye'de istikrarın artarak devam edeceği anlamına geliyor bence… Hem ekonomide hem demokraside hem de dış politikada…

Kıbrıs Sorunu bağlamında biz, Türk tarafı olarak Rumların ayak sürmesi, dolanmasına rağmen müzakere sürecini kovalamayı sürdürüyoruz. Türkiye'de Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığıyla dış politikanın da dâhil olduğu istikrarın sürmesi bizler için oldukça önemli…

Bizim ödevimiz Rumların masada dolanmanın yeni metotlarını geliştirdiği bir ortamda Cumhurbaşkanı Erdoğlu'na masada destek olmaktır. Bu anlamda Başbakan Yorgancıoğlu'nun da sığ siyasi malzemelerle yaptığı değerlendirmelerini garipsediğimi belirtmek isterim…"

Cemal Özyiğit: "Kıbrıs konusu yapıcı tutumla etkilenir mi, göreceğiz"

Toplumcu demokrasi partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise "Hayırlı uğurlu olsun öncelikle… Ak Partinin 2002'de ilk çıktığı dönemde Kıbrıs Sorunu hakkında gösterdiği iyi niyetli yaklaşım, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan döneminde gösterilir mi? Bunu göreceğiz, bekleyeceğiz… İnşallah bu konuda yapıcı tutum içerisine girilir diyorum…" yorumunu yaptı.

Kutlay Erk: "Bu beklenti doğru da değil.."

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, "Erdoğan'ın seçilmesiyle Kıbrıs Sorununda değişiklik ortaya çıkması beklentisinde değilim. Şimdiye kadar lan yaklaşım ne ise o sürecektir. Ayrıca bu değişiklik beklentisi doğru da değil" dedi.

Hasan Taçoy: "Erdoğan'la Kıbrıs'ta her türlü çözüm"

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Sekreteri Hasan Taçoy ise "Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına seçilmesi Kıbrıs Sorununu, Rumlar 'Evet' derse de çözüm, 'Hayır' derse de yine çözüm, her şekilde çözüm yolunda etkiler" dedi. "Her türlü çözüm" diyen Taçoy, Türkiye Cumhurbaşkanı Eroğan'la hidrokarbon gibi bölgedeki ekonomik değerlerin de dâhil edildiği bir çözümden söz ettiğini de belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.