TÜRKİYE
okuma süresi: 5 dak.

Gül'den 'Davutoğlu' açıklaması

Gül'den 'Davutoğlu' açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan'ın görevinin sona ermesinin ardından başbakanlık için Davutoğlu'nu işaret etti. Veda resepsiyonunda konuşan Gül, "Bizim cenahtan yapılan saygısızlıkları da gördüm" ifadesini de kullandı.

Yayın Tarihi: 20/08/14 08:25
okuma süresi: 5 dak.
Gül'den 'Davutoğlu' açıklaması
A- A A+

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Göründüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet bey" dedi.

Gül, İş dünyasından isimler, sanatçılar, yazarlar, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine Çankaya Köşkü'nde veda resepsiyonu verdi.

Verdiği ikinci veda resepsiyonda kısa bir konuşma yapan Gül, görev yaptığı 7 yıl boyunca 'ülkenin kalkınması'nda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı süresince 'Çankaya'nın kapılarını herkese açtığını' söyleyen Gül, yurtiçinde de hiçbir ayrım yapmadan bütün belediyeleri ziyaret ettiğini kaydetti.

Gül, kültür ve bilim insanları ile gençlerle bir çok kez buluştuğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Burada hem birçok meseleyi konuştuk hem oradan öğrendiklerimizle onların çözümünü sağladım. Önümüzdeki dönemde de Türkiye'nin bütün bu alanlarda daha ileri gideceğinden eminim ve Türkiye'nin geleceğinin çok daha parlak olduğundan, her alanda Türkiye'nin çok daha yükseleceğinden de hiçbir şüphem yoktur. Bu duygularla bir kez daha hepinize 'hoşgeldiniz' diyorum ve aynı zamanda eşimle birlikte veda ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum."

Cumhurbaşkanı asıl önemli açıklamalarını ise resepsiyonun ardından gazetecilere yaptı. Bunlardan en dikkat çekeni Recep Tayyip Erdoğan sonrası AK Parti ve Başbakanlık makamına ilişkin olanıydı.

Daha önceden "Partime döneceğim" açıklaması yapan Gül, Erdoğan'ın başbakanlık görevinin sona ermesinin ardından yerine gelecek isim için 'Davutoğlu'nu işaret etti.

Cumhurbaşkanı, "Göründüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet bey, siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim. Umarım başarılı olur, destek oluruz" dedi.

'BANA SAYGISIZLIK YAPILDI' ?

Gül'ün bir sitemi de oldu. Son dönemde kendisine 'saygısızlık' yapıldığını söyleyen Gül, şunları dile getirdi:

"Çeşitli yazılanlar, çizilenler konusunda, bir taraftan benim Cumhurbaşkanı olma sürecimde 'Aman cumhurbaşkanı olmasın' diyenlerin bana parti kurdurması, yeni, başka cephelere çekmesi, onu gördüm. Bir taraftan da bizim cenahtan yapılan epeyce doğrusu saygısızlıkları da gördüm, bu son süre içerisinde. Bunların hepsini de takip ettim. Çevremdeki herkes nihayette görevini yapıyordu, tarafsız bir cumhurbaşkanlığı mevkisinde. Ama doğrusu, bunlar da olağan şeyler. Bundan sonra birikimlerimizi, tecrübemi yine davama, kendi kurduğum partinin başarılı olması için şüphesiz ki desteklemeye, aktarmaya çalışacağım.

Beni bilenler bunu bilir. Beni bilmeyen, yani bizim cenaha yeni giren veyahut da geçmişi çok iyi bilmeyenler bu konuları günlük konuşurlar. İşte onlara da söyleyeceğim, demin söylediğim kadar söylemiş olayım yani saygısızlıklarını bir hatırlatmış olayım, geçeyim. O kadar."

'İSTANBUL'A YERLEŞECEĞİM'

Görevinin sona ermesinin ardından Ankara'da kalmayı düşünmediğini ifade eden Gül, "İstanbul'a yerleşeceğim, Ankara'da olmayı şimdilik düşünmüyorum. Cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişi nasıl davranırsa, ben de bundan sonra muhakkak ki öyle davranacağım" diye konuştu.

Gelecek dönem planlarına ilişkin de konuşan Gül, "Tecrübemi yine davama, kendi kurduğum partinin başarılı olması için şüphesiz desteklemeye, aktarmaya çalışacağım. Politik kimliğime dönmekten daha doğal bir şey olamaz. Partiye ne zaman döneceğim formalite, ben kurucuyum" ifadelerini kullandı.

PARLAMENTER SİSTEM Mİ BAŞKANLIK MI?

?Başkanlık tartışmalarına da değinen Gül, parlamenter sistemden yana olduğunu bir kez daha dile getirdi ve "Kuvvetler ayrılığını muhafaza eden başkanlık sisteminin de demokratik bir sistem olduğunu kimse yadsıyamaz" yorumunu yaptı.??

'BİZ TAYİN ETMİYORUZ'?

Gül, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Meclis üyeliğinin düşüp düşmediği tartışmasına ilişkin ise "Bunu cumhurbaşkanlığı makamı olarak biz tayin etmiyoruz. Onun için bir kaosa fırsat verecek durumda değilim. Ama daha önceki teammüllerde olduğu gibi süreçler işlerse tabii ki o zaman ben de üstüme düşeni yaparım" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.