TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Recep Tayyip Erdoğan görevi Abdullah Gül'den devraldı

Recep Tayyip Erdoğan görevi Abdullah Gül'den devraldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevini halefi Recep Tayyip Erdoğan'a devrettiği törende yaptığı konuşmada, 40 yıldır birlikte çalışmalarına vurgu yaparak, son 14 yıldaki dönüşümlere beraber imza attıklarını söyledi. Gül, "Görevi devrederken müsterihim. Tıpkı 11 yıl önce başbakanlık görevini devrettiğim gibi" dedi.

Yayın Tarihi: 29/08/14 07:00
okuma süresi: 3 dak.
Recep Tayyip Erdoğan görevi Abdullah Gül'den devraldı
A- A A+

Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdullah Gül'den görevi teslim alacağı Çankaya Köşkü'nde düzenlenen devir teslim töreninde önce konuşan Gül oldu.

7 yıllık görev süresinin sonuna gelen Abdullah Gül, törendeki konuşmasında Erdoğan'a "değerli kardeşim" diye hitap etti. Erdoğan ile 40 yıllık yakın bir birliktelikleri olduğunu söyleyen Gül, şunları ifade etti:

"Yarım asra yakın bir beraberliğimiz var. Dolayısıyla görevi böyle bir arkadaşıma devrediyorum. Sayın Cumhurbaşkanının üstün liderlik ve yöneticilik yeteneklerini, ülkesine milletine hizmet aşkını en yakından bilenlerdenim. Son 14 yıl boyunca ise önce partimizi beraber kurduk, sonra da Türkiye'nin yönetiminde değişik pozisyonlarda beraber çalıştık. Gururla söylemeliyim ki, bu 12 yıl Cumhuriyet tarihimizin en parlak dönemleri arasında yer aldı. Birlikte tarihi sosyal, siyasi, ekonomik dönüşümlere imza attık. Ülkemizde dönüşümlerin, istikrarın, refahın sağlanmasını sağladık. Dünya barışına katkı sağladık. Değerli kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığında Türkiye'nin bu konuda ilerleme sağlayacağına eminim."

"Tıpkı 11 yıl önce başbakanlık görevini devrettiğim gibi"

Gül, "Görevi devrederken müsterihim. Tıpkı 11 yıl önce başbakanlık görevini devrettiğim gibi" dedi.

Konuşmasının sonunda ailesine ve yakın arkadaşlarına teşekkür eden Gül, "Anneme babama sağlık sıhhat diliyorum. Sonra da eşime... Benim çok yükümü çekti. Bunu sizler de bilirsiniz. Siyasi hayatımın özellikle ilk 10 yılında hiç eve uğramadığımız dönemde çocukları eşim yetiştirdi. Ben o zaman, 'milletin çocuklarını kurtarmak için uğraşacağım, bizim çocukları da sen kurtaracaksın' dedim. Çok şükür bunu en güzel şekilde yaptı. Tabii ki daha devletimizi ve milletimizi temsil söz konusu olduğunda her türlü titizliği, gayreti gösterdi. Bundan dolayı da önce kendisine, çocuklarıma, kardeşlerime, yakınlarıma, yakın arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Gül, kısa konuşmasını Erdoğan'ı bir kez daha tebrik ederek bitirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.