TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Davutoğlu'ndan çarpıcı iddia: "ABD'nin bıraktığı silahlar IŞİD'in eline geçti"

Davutoğlu'ndan çarpıcı iddia: "ABD'nin bıraktığı silahlar IŞİD'in eline geçti"

Amerika'nın Irak'a bıraktığı silahların IŞİD'in eline geçtiğini söyleyen TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu, "Kendilerinin dışlandığını hissedenler radikalleşmeye yönelir. Amerika'nın Irak'a bıraktığı silahlar, külliyen, topluca, en sofistike silahlar IŞİD'in eline geçti" dedi.

Yayın Tarihi: 13/09/14 09:52
okuma süresi: 2 dak.
Davutoğlu'ndan çarpıcı iddia: "ABD'nin bıraktığı silahlar IŞİD'in eline geçti"
A- A A+

TC Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 24'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye'nin IŞİD politikasına ilişkin Davutoğlu, "Suriye, bölgenin en önemli bölgesi. Suriye krizinin bir anca çözülmesi lazım. 'Suriye krizi kontrol altına alınmazsa buraların hepsinde çok ciddi depremler yaşanır' diye hep anlatmaya çalıştık. Başta Esad'a anlattık. 8,9 ay. Anlamadı dinlemedi. Neredeyse yalvardık 'bu gidişat kötü reformlar yapın' diye. Dinlemedi bizi. Bu defa başka ülkelere konuyu anlattık. Türkiye her toplantıda neredeyse feryat etti" diye konuştu.

"IŞİD'in eline geçti"

Amerika'nın Irak'a bıraktığı silahların IŞİD'in eline geçtiğini kaydeden Davutoğlu, "Kendilerinin dışlandığını hissedenler radikalleşmeye yönelir. Maalesef olan Suriye'de yüzde 12'lik bir sınırlı bir azınlık geri kalanına hükmetmeye çalışınca bir mezhep çatışmasına dönüştü. Amerika'nın Irak'a bıraktığı silahlar, külliyen, topluca, en sofistike silahlar IŞİD'in eline geçti. Radikalleşme büyük tehdit. Biz sınırımızda herhangi bir terör yapılanması, radikalleşme istemeyiz. Sünni, Şii olması önemli değil. Şiiler yalnızlaşmış olsa onları da savunmak gerekirdi. Yapılması gereken derhal bu tür tehditlere karşı ortak bir tutum sergilemek. Ortak tutumun bir taraf adına dönüşmemesine özen göstermek" ifadelerine yer verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.