TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Erdoğan: "Gereken desteği vereceğiz"

Erdoğan: "Gereken desteği vereceğiz"

ABD'nin Suriye IŞİD'ine yönelik operasyonunu olumlu bulduklarını söyleyen Erdoğan, "Operasyona gereken desteği vereceğiz. Destek askeri ya da lojistik olabilir" dedi.

Yayın Tarihi: 24/09/14 07:53
okuma süresi: 3 dak.
Erdoğan: "Gereken desteği vereceğiz"
A- A A+

Türkiye IŞİD'e yönelik operasyonda ABD'ye gereken desteği verecek. Buna askeri ve siyasi destek de dahil.

BM zirvesi için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ABD ve bazı Arap ülkelerinin Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik başlattığı operasyonu değerlendirdi.

Gazetecilere konuşan Erdoğan,"Bu hedeflere yönelik atılmış olan bu adım, özellikle bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de olumlu yaklaştığımız bir adımdır" dedi.

Operasyonların sürdürülmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şu anda henüz gelen bilgiler çok çok farklı. Hedefler noktasında nereler vuruldu, nasıl vuruldu, henüz tam manasıyla henüz bilgileri net bize ulaşmış değil. Fakat bunlar biliyorsunuz, bunlar sayın Obama'nın Çarşamba konuşmasında da Irak ve Suriye olarak ifade ettiği hedefler arasındaydı.

Bu hedeflere yönelik atılmış olan bu adım özellikle bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de olumlu yaklaştığımız bir adımdır. Bunun tabii, böyle bir olup ondan sonra ardından şöyle ciddi bir ara verilmesi yanlış olur diye düşünüyorum. Bu yol haritasının kararlılıkla sürdürülmesi gerekir. Özellikle bölgedeki bu terörle mücadeleye bir ortak mutabakat içerisinde yürünmesi gereğine inanıyorum."

'ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ'

Gazetecilerin "Türkiye'nin katkısı bundan sonra ne olacak?" şeklindeki sorusu üzerine de Erdoğan, "Bunları aramızda kendileriyle de görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz. Ona göre üzerimize düşen görev neyse, terörle mücadelede bunu yapmaya, biz de üzerimize düştüğü şekliyle adımlarımızı atacağız. İnşallah döndükten sonra Hükümetimizle de görüşmeleri yapacağız. Bu görüşmelerimizi yaptıktan sonra alacağımız karar çerçevesinde buradaki desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.