Sondakika Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Siz halen internet alan adınızı almadınız mı? Alan adı alana, 1 yıl hosting BEDAVA - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
12 Ekim 2008, Pazar Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika Türkiye 2- Bosna Hersek 1 Talat:Çözüm için çalışacağız Anastasiades'ten yeni öneriler Ortam iyileşti ama görüş ayrılıkları sürüyor UBP 33'üncü yaşını kutluyor Talat: Gevşek federasyon istiyorum Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
YAGA DİREKTÖRÜ AYŞE DÖNMEZER: ÖZEL SEKTÖR ACI İÇİNDE

DÖNMEZER: EKONOMİ VE EKONOMİ YÖNETİMİ AÇISINDAN ÇÖZÜME HAZIR DEĞİLİZ.
Kıbrıs konusunda kapsamlı müzakereler devam ed...

 ÇOK OKUNANLAR
Görüş ayrılıkları sürüyor
 
Harika seksin 4 sırrı
 
Türkiye 2- Bosna Hersek 1
 
Anastasiades'ten öneriler
 
Gevşek federasyon istiyorum
 
Meyve yemek mutluluğu artırıyor
 
Talat:Çözüm için çalışacağız
 
İşbirliğine hazırız
 
Uzun komik olmasın!
 
ABD'de 4 kadından biri rahim ağzı kanseri aşısı oluyor
 
Türkiye önemli adımlar attı
 
Canver’den Matsakis’e ders
 
Çözüm düne göre mümkün
 
Bizde sözü tutanlar var
 
Kıbrıs'ta bölünmüşlük bitmeli
 

 YORUMLANANLAR
"Genel Başkanlığa adayım" [3]
 
DAÜ'de yeni akademik yıl [1]
 
Trafik bir can daha aldı [1]
 
YDÜ Tıp Fakültesi başladı [1]
 
'Elders'in gelişini yorumladı [2]
 
Rumlar memnun değil [2]
 
AKPM kararı adaletli [2]
 
Talat Cumhurbaşkanı olarak davet edilmelidir [1]
 
Barış ve huzur getirsin [1]
 
Bayramınız kutlu olsun [1]
 
Yahudi lobisiyle görüştü [1]
 
Şener'den müthiş açıklamalar [1]
 
KTHY uçaklarına el konabilir [1]
 
Annan raporu uygulansın [1]
 
Kıbrıs meselesi aşılmalı [1]
 

Kiliseler ve Camiler
Rauf R. DENKTAŞ
Fasulyeden Yönetim Kurulu Üyeleri
Prof.Dr.Ata ATUN
KKTC’den uçmak
Mete TÜMERKAN
Unutmadan, sesimiz kısılmadan....
Hasan HASTÜRER
ÖSS'de hesaplama skandalı

ÖSS puanlamasında onlarca beklemeli öğrencinin ‘Orta Öğretim Başarı Puanı' 100 olarak işlendi. 1 puanla 20 bin kişinin önüne geçilen sistemde, bu 1.4 milyon adayı etkileyecek. Antakya Lisesi'nden diploma notu farklı 8 öğrencinin okul birincisi gibi 100 tam puan avantajından yararlandığı ortaya çıktı. İstanbul'daki okullarda da benzer hesaplama hataları ortaya çıkınca, bu ÖSYM'ye bildirildi.
 

   17 Temmuz 2008, Perşembe 20:01 Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, ÖSS'deki hesaplama hatasına ilişkin açıklama yaptı. Yarımağan "Hesaplama sisteminin azizliğine uğradık. Düzeltilmesi mümkün değil" dedi.
 
AYNI OKULDAN 8 ÖĞRENCİ
 
Antakya Lisesi'nden sınava giren H.A 55.15 diploma notuyla 100 tam puan alırken aynı okuldan farklı puan türlerinde 8 öğrenci daha 100 tam puan olarak okul birincisi gibi puan avantajından yararlandı. Aynı liseden S.Ö, 65.6 diploma notuyla 100 tam puan, M.B. 61.2'lik diploma notuyla OBP'si 100 tam puan geldi. Aynı okuldan B.B. 58.9 diploma notuyla OBP'si 100 tam puan, Ö.Ö.T. ise 54.3 diploma notuyla 100 tam puan aldı.
 
İstanbul-Beykoz'dan T.G adlı öğrenci 55.8 diploma notuyla OBP'si 100 gelirken, R.Ü adlı öğrencinin de OBP'si 100 tam puan geldi. Puan Skandalı'nı ortaya çıkararak ÖSYM'ye bildiren 24 televizyonu Eğitim Atölyesi proğramı yapımcıları ve Kültür Dershaneleri Rehberlik Koordinatörleri Salim Ünsal ve Servet Gülsün Şirin, çarpıcı tabloyu Star'dan Sultan Uçar'a değerlendirdi.

SIRALAMA DEĞİŞİR
 
Gülsüm Şirin, ‘ÖSS sonuçlarını incelerken, diploma notları farklı beklemeli öğrencilerin OBP'de 100 tam puan aldığını gördük. İlk bakışta normal bir değerlendirme olabileceğini düşünmemize rağmen, aynı okuldaki beklemeli bir öğrencinin sonuçlarını incelediğimizde büyük bölümünün aynı şekilde değerlendirildiğini ve diploma notlarının farklı olmasına rağmen OBP'lerinin 100 tam puan geldiğini farkettik' dedi.
 
Diploma notları farklı olmasına rağmen üniversiteye yerleşmede kullanılan puan hesaplamasına doğrudan katkısı olan ortaöğretim başarı puanındaki durum binlerce öğrencinin sıralamasını değiştirerek hayatını etkileyeceğini belirten Şirin,'Bu yıl beklemeli olarak sınava giren 59 bin 925 adayın sıralaması bu şekilde yapıldıysa sıralamanın tamamen değişmesi gerekir' diye konuştu. Salim Ünsal ise, ‘Türkiye'nin her yerinden benzer örneklere rastladık. Çok önemli bir hata. İlk 75 binin dışındaki 1.4 milyon adayın sıralaması dolayıyla da sınav sonuçları değişir' dedi.
 
Ünsal, bunu bir örnekle şöyle açıkladı; Diploma notu 63 olan bir öğrenciye OBP'sinin 80'li bir puan olması gerekirdi. Bu öğrenciye 100 puan gelince puanı otamatik olarak 20 puan arttı. Sınavda 276 yerine 283 puan alan öğrenci var. Şimdi bu öğrenci sıralamada 183 bininci değil yaklaşık 283 bininci kişi olacaktı. Yani sayısalda 100 bin kişinin önüne geçti Bir puan bile 20 bin kişiyi elerken, 0.1 puan bile öğrencilerin hayatında hayati önem taşırken bu çok önemli bir hatadır. Tüm sıralamanın yeniden yapılması gerekir' diye kaydetti.

ÖSYM'nin beklemelilere ayrı sınıf oluşturulduğu gibi bir savunma yapabileceğini kaydeden uzmanlar, böyle bir durumda bile herkesin 100 tam puan alamayacağının altını çizdi. Adayların çok sayıda dava açması bekleniyor.

Yarımağan: Hesaplamada yanlış yok 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ''ÖSS'de yanlış puan hesaplandığı'' iddialarıyla ilgili olarak, ''Yanlış yok, hata yok. Durum, sadece geçiş yılının küçük bir özelliği'' dedi.

Yarımağan, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile konuya ilişkin görüşme yaptığını belirtti. ÖSS puanlarını hesaplama sırasında ''yanlış'' ya da ''hata'' yapılmadığının belirlendiğini kaydeden Yarımağan, liselerin 4 yıla çıkması dolayısıyla bu yıl bazı okulların mezun vermediğini anımsattı. ''Bu geçişten kaynaklanan bir özellik ortaya çıktığını'' söyleyen Yarımağan, ''Herkes tercihini yapsın. Kimseyi ilgilendiren bir şey yok, ne kimsenin sırası değişiyor ne de başka bir şey...'' dedi.
 
''Genel durumu ilgilendirecek bir sorun var mı?'' sorusuna Yarımağan, ''Hayır. Hiç kimsenin sırası değişmiyor. Hata olsaydı düzeltirdik'' diye konuştu.

   128 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder
Diğer TÜRKİYE haberleri
Gül destek arıyor
Babacan'dan AB'ye destek çağrısı
Şener'dek hükümete ve muhalefete eleştiri
Rehn:Refromlar hızlandırılmalı
Baykal: İşbirliğine hazırız
Kılıçdaroğlu'ndan yeni belgeler
Diyarbakır'da 3 terörist yakalandı
Terörle mücadele toplantısına Salı günü devam edecek
Diyarbakır’da hain saldırı
1 milyon doları bozdurmaya kalkınca...


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.