TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Bu cümleler Kobanê için...

Bu cümleler Kobanê için...

Edebiyatçılar en iyi bildikleri yolla, cümleler kurarak Kobanê için koridor çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 17/10/14 15:52
okuma süresi: 2 dak.
Bu cümleler Kobanê için...
A- A A+
Edebiyatçılar, en iyi bildikleri yolla, cümleler kurarak Kobanê için çağrı yaptılar. Çağrı ise şuydu: "Koridoru Aç Türkiye".

Cezayir Restoran'da bir araya gelen isimler edebiyatı mesken tutarak koridor çağrısında bulundu. Söylenen cümleler kimi zaman bir roman cümlesiydi kimi zaman edebiyatın isyan tarafıydı. Hepsinin ortak noktası ise vicdandı. Sema Kaygusuz ve Behçet Çelik'in açılışını yaptığı toplantı Mert Fırat'ın seslendirdiği, kaydını Hüseyin Karabey'in yaptığı bir videoyla devam etti. Soykırıma seyirci kalmamaya çağıran videodan sonra Murathan Mungan bir konuşma yaptı. Mungan konuşmasında Kobanê'de yaşananlarının bir insanlık meselesi olduğunun altını çizdi. Yazar, yaşanan soykırım provasının emperyalist güçlerin çizdiği haritalara bakarak değerlendirmenin yanlışlığını ve Kobanê'nin bizim halkımız olduğunu vurguladı. Kobanê'deki bu direnişin Ortadoğu'yu satranç tahtası olmaktan çıkaracak türden olduğunu söyledi. Hükümeti, dış politikasını ve itibarını rehin bırakmakla eleştirdi. "Kravatlı IŞİDçilere hiç ihtiyacımız yok" diyen Mungan, Thomas Bernhard'ın devleti için söylediği şu sözü de hatırlattı: "Sadece pazarlık ve dolandırıcılığın hüküm sürdüğü bir şirket."

Mungan'ın konuşmasından sonra yazarlar ve şairler barış için cümlelerini söylediler.

Emrah Serbes, Yavuz Ekinci, Burhan Sönmez, Sema Aslan, Berrin Karakaş, Hatice Meryem, Gaye Boralıoğlu, Murat Uyurkulak, Seray Şahiner, Aslı Erdoğan, Mehmet Said Aydın, Can Gürses, Figen Şakacı, Menekşe Toprak, Roni Margueles, Metin Kaygalak, Vivet Kanetti, Birgül Oğuz, Orhan Alkaya, Sezai Sarıoğlu. Sabri Gürses toplantıya katılan edebiyatçılardandı. .
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.