TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Erdoğan Obama ile telefon görüşmesi yaptı

Erdoğan Obama ile telefon görüşmesi yaptı

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, IŞİD'in ilerleyişini durdurmaya yönelik alınabilecek önlemler ve Kobani dahil olmak üzere Suriye meselesinin ele alındığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 19/10/14 17:55
okuma süresi: 1 dak.
Erdoğan Obama ile telefon görüşmesi yaptı
A- A A+

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Obama ile telefonla görüştüğü bildirildi.

Görüşmenin Erdoğan'ın Kabil'den İstanbul'a dönüşü akabinde gerçekleştiği belirtilen açıklamada, görüşmeye ilişkin şunlar kaydedildi:

"IŞİD'in ilerleyişini durdurmaya yönelik alınabilecek önlemler ve Kobani dahil olmak üzere Suriye meselesi ele alındı. Görüşmede, yaklaşık 180 bin Kobanili'nin de aralarında bulunduğu 1,5 milyonu aşkın Suriyeli'ye kucak açan Türkiye'nin, bu insanlara yaptığı yardımlara da değinildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, IŞİD'e karşı ortak mücadeleyi güçlendirmek için yakın işbirliği yapmayı sürdürme konusunda mutabık kaldılar. İki lider, Afganistan'da barış ve istikrarın güçlendirmeye yönelik çaba harcama konusunda yakın işbirliği içinde olmanın önemli olduğunu da vurguladılar"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.