TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

'Türkiye peşmergenin Kobani'ye geçmesine izin verdi'

'Türkiye peşmergenin Kobani'ye geçmesine izin verdi'

Barzani yönetimine yakınlığıyla bilinen Rûdaw internet sitesi, Türkiye'nin, peşmerge güçlerinin Kobani kentine gitmesine izin verdiğini öne sürdü.

Yayın Tarihi: 20/10/14 11:39
okuma süresi: 2 dak.
'Türkiye peşmergenin Kobani'ye geçmesine izin verdi'
A- A A+
Türkiye 'nin, IŞİD saldırıları altındaki Rojava'nın Kobani kentine peşmerge güçlerinin gitmesine izin verdiği iddia edildi.
Barzani yönetimine yakınlığıyla bilinen Rûdaw haber portalında yer alan habere göre, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye'den, peşmergenin ve yardımların Kobani'ye ulaştırılmasına izin vermesi için talepte bulundu. Rûdaw'a göre Türkiye, bu talebe olumlu yanıt verdi.

Haberde, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir'in de bu konuyla ilgili olarak, son iki gündür PYD ve YPG'yle irtibatta bulunduğu belirtildi.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkan Mesut Barzani, geçtiğimiz hafta basına kapalı iki toplantı gerçekleştirmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından Türkiye saati ile bu sabaha karşı saatlerinde yapılan açıklamada ise ABD uçaklarının Kobani'deki Kürt savaşçılarına silah ve mühimmat yardımı yaptığını resmen açıklamıştı. Türkiye'nin peşmerge güçlerinin geçişine izin verdiği yönündeki iddiaların, ABD'nin bu açıklamasından sonra gelmesi dikkat çekti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.