TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Yunan F-16'larından Türk F-16'sına taciz!

Yunan F-16'larından Türk F-16'sına taciz!

Karadeniz Uyumu Harekatı'nda görevli TCG Salihreis, Batı Karadeniz'de karakol görevi icra ederken TCG Gelibolu, Kıbrıs adası güneyinde KKTC tarafından TPAO'ya verilen ruhsat sahalarında araştırma faaliyeti icra eden Barbaros Hayreddin Paşa Araştırma Gemisi'ni koruma ve kollama görevi yaptı.

Yayın Tarihi: 21/10/14 18:23
okuma süresi: 2 dak.
Yunan F-16'larından Türk F-16'sına taciz!
A- A A+

Akdeniz Kalkanı Harekatı'nda görevli TCG Bafra, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Kıbrıs Adası güneyindeki sözde petrol-doğalgaz arama ruhsat sahalarında sondaj çalışmaları yapan Bahama bayraklı Saipem-10000 isimli platform gemisini 5 deniz mili mesafeden izleme görevi gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekatı'na iştirak eden TCG Yavuz da Lübnan açıklarında karakol icra etti.

Altı adet F-16 uçağı ile Ege'de eğitim uçuşu icra edildi. Bu uçuşlar sırasında Yunanistan'ın Limni Meydanı'ndan kalkan ve anılan ülkeye ait iki adet F-16 uçağınca, Ege'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan ve Akıncı Meydanı'ndan kalkan 142'nci Filo Komutanlığına ait bir adet F-16'ya saat 15.29'da, Midilli Adası güney batısında, 3 bin feet irtifada, 13 deniz mili geriden, bir dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Öte yandan, 6 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu gerçekleştirildi.

Ayrıca, 3 adet bot ve 1 sahil güvenlik helikopteri ile Ege Denizi'nde keşif gözetleme faaliyeti, 4 adet bot ile Türkiye-Suriye hududunda deniz trafiğinin kontrolü görevi yapıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.