TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

F-35'e Roketsan füzesi

F-35'e Roketsan füzesi

Roketsan ile Lockheed Martin Martin Missiles and Fire Control arasında, F-35 savaş uçağında yerli imkânlarla üretilen yeni nesil hassas güdümlü füze SOM-J'nin kullanılması için işbirliği anlaşması imzalandı.

Yayın Tarihi: 23/10/14 09:32
okuma süresi: 1 dak.
F-35'e Roketsan füzesi
A- A A+

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen SOM-J füzesinin çeşitli konfigürüsyonlarla diğer F-35 kullanıcıları tarafından da tercih edilebileceğini belirterek, "Lockheed Martin ile kuracağımız uzun dönem stratejik ortaklıkla SOM-J füzesinin başta ABD olmak üzere, diğer dost ve müttefik ülkelerin silahlı kuvvetleri için rekabetçi bir seçenek olarak öne çıkabileceğini tahmin ediyorum" dedi.

Türkiye'de özgün olarak geliştirilen SOM sistemi, otonom, uzun menzilli yüksek hassasiyetli havadan karaya seyir füzesi olarak tanımlanıyor. SOM-J varyantı ise Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyacını karşılamak üzere, F-35 uçağının iç silah istasyonunda taşınabilecek şekilde özel olarak geliştiriliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.