TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Edebiyatçılar Kobanê sınırına gidiyor

Edebiyatçılar Kobanê sınırına gidiyor

Kobanê için bir cümle kuran yazarlar, şimdi de sınıra gidip katliama ortak olmayın, koridoru açın çağrısı yapacak.

Yayın Tarihi: 23/10/14 15:44
okuma süresi: 3 dak.
Edebiyatçılar Kobanê sınırına gidiyor
A- A A+

Aslı Erdoğan'ın çağrıcılığında bir araya gelen edebiyatçılar cumartesi günü Kobanê sınırında "koridoru aç" talebini yineleyecek.

Geçtiğimiz hafta "Kobane için 1 cümle" kuran edebiyatçılar, şimdi de sınır köylerini ziyaret ederek Suruç'ta Kobanê sınırında olacak.

Edebiyat yaşamın direndiği yerde kurulur

bianet'e konuşan yazar Ayşegül Sözeren şöyle dedi:

"Edebiyat ölüme karşı yaşamın direndiği yerde kurulur. O yüzden bu konuda söz söyleme sorumluluğumuz var. Geçen hafta Kobanê için kurduğumuz cümleleri şimdi sınırda birleştirme zamanı. Kobanê için barış zincirine, insanlık nöbetine gidiyoruz.

"İnsanlık için kurulan cümleler herkes içindir. Kobanê için kuruduğumuz cümleler Ermeniler, Humustaki Aleviler, Karatepe'deki Türkmenler için de geçerli. Bu cümleleri Şengal'deki Ezidiler için de kuruyoruz. Bir yerdeki vahşete, soykırıma, katliama tanık olursak bunun utancını da taşımak zorundayız.

"Türkiye'ye koşulsuz olarak Kobanê'de insanlık için koridorun açılması talebini yineleyeceğiz. Ayrıca Türkiye'de Kobanê için eylemler sırasında yaşanan linç kültürüne de karşı çıkıyoruz. Dayanışma ve barış çağrısı yapıyoruz, bu bir insanlık çığlıdır ve ideolojiler üstüdür. Çağrımıza fiziken katılamayanları da ruhen çağırıyoruz."

Yazarlar, cumartesi saat 12:30'da Suruç'ta olacak. Önce Suruç'taki sınır köyleri gezilerek, Kobanê'den gelenlerin kaldıkları iki kamp ziyaret edilecek. Çocuklara resimli kitaplar götürülerek ihtiyaçları tespit edilecek.

Kimler katılacak:

Murathan Mungan, Aslı Erdoğan, Sema Kaygusuz, Işıl Özgentürk, Vivet Kanetti, Ayşegül Sözeren, Gaye Boralıoğlu, Menekşe Toprak, Seray Şahiner, Can Öz, Hatice Meryem, Sine Ergün, Şeyhmus Diken, Lal Laleş, Murat Özyaşar, Yavuz Ekinci, Mehmet Yılmaz, Remizye Arslan, Muharrem Erbey, Vedat Çetin, Murat Sayan, İsmail Dindar, Fırat Ceweri.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.