TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Hikmet: "Türkiye Peşmerge'ye zorluk çıkarmadı"

Hikmet: "Türkiye Peşmerge'ye zorluk çıkarmadı"

Kobani'ye Türkiye üzerinden gidecek Peşmergelerle ilgili, Erbil'den açıklama geldi. Merak edilen bazı ayrıntıların yer aldığı açıklamada, PYD'den Türkiye'ye yönelik suçlamayı boşa çıkaran ifadeler kullanıldı.

Yayın Tarihi: 28/10/14 12:14
okuma süresi: 2 dak.
Hikmet: "Türkiye Peşmerge'ye zorluk çıkarmadı"
A- A A+

Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Helgurt Hikmet'ten, IŞİD'in kuşatmasındaki Kobani'ye gidecek Peşmergelerle ilgili açıklama geldi.

Anadolu Ajansı'na konuşan Hikmet, "Kobani'ye ağır silahlar gideceği için güzergah üzerinde uzun uzun müzakere edildi. Ancak Peşmerge iki yoldan da gidecek. Hem havadan hem de karadan" dedi.

Hikmet, "Peşmerge güçlerimiz bütün hazırlıklarını tamamladı. Gidiş için teknik aksaklıklar vardı. Şu an itibariyle gidişle ilgili bütün plan program tamamlanmış durumda. En kısa zamanda hareket edecektir" diye konuştu.

Hikmet, gönderilecek silahlara ilişkin ise "Kobani'ye gidecek silahların tamamı klasik ağır silahlardır. İçinde koalisyon güçleri tarafından Kürdistan bölgesine gönderilmiş silahlar yok" ifadesini kullandı.

"PEŞMERGE SAVAŞACAK"

Peşmerge'nin, Kobani'de sadece lojistik destek sağlayacağı yönündeki iddiaları da yalanlayan Hikmet, "Peşmerge'nin savaşçılara sadece eğitim vereceği ve lojistik destekte bulunacağı yönündeki iddialar doğru değil. Peşmerge, Kobani'de IŞİD'e karşı savaşacak" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE YARDIMCI OLDU"

"Türkiye hükümeti, bu konuda bize çok yardımcı oldu ve kolaylık sağladı" diyen Hikmet, şunları kaydetti:

"Onlardan yana hiçbir problemle karşılaşmadık. Türkiye, Peşmerge'nin, Kobani'ye güvenli ve sorunsuz bir şekilde gidebilmesi için elinden gelen bütün çabayı gösterdi."

PYD Başkanı Salih Müslim, dün Türkiye'yi suçlamıştı. Müslim, Peşmergenin üç gündür Kobani'ye gitmek için hazır olduğunu ama bunun gerçekleşmediğini söyledi. Müslim, gecikmenin Türkiye'den kaynaklandığını ileri sürdü.

"PEŞMERGE BUGÜN GİDECEK"

Bu arada, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne yakın bazı haber sitelerinde, Peşmerge güçlerinin bugün Türkiye'ye gideceği şeklinde bilgiler yer aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.