TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Türkiye'de 19 madenci mahsur

Türkiye'de 19 madenci mahsur

Karaman'da bir kömür ocağında su kaynağının patlaması sonucu ocağı su bastı. 19 işçi yerin 400 metre altında mahsur kaldı.

Yayın Tarihi: 28/10/14 15:07
okuma süresi: 2 dak.
Türkiye'de 19 madenci mahsur
A- A A+

Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde bulunan özel bir kömür ocağında, öğle vardiyası sırasında kaza meydana geldi.

Kimi kaynaklara göre sıcak su kaynağı patladı, kimi kaynaklara göre ise biriken su sonucu bir baskın meydana geldi. Su baskınının yol açtığı göçük nedeniyle vardiyada çalışan 27 işçiden 19'u yerin 400 metre altında mahsur kaldı.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nda görevli 16 kişilik bir ekip de yola çıktı.

Kurtarma çalışmaları devam ederken işçilerin bir süre ihtiyaçlarını karşılayacak ekipmanara sahip olduğu belirtildi.

Madenden su boşaltma çalışmaları başladı.

Bu arada, madenden çıkartılan 1 işçi Ermenek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İşçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

15 GÜN ÖNCE YENİDEN AÇILDI

Bu arada, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da olayın ardından bölgeye hareket etti.

Söz konusu maden ocağınının, torba yasanın yürürlüğe girmesinin ardından kapatıldığı öğrenildi. Ocağın 15 gün önce yeniden üretime başladığı belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.