TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Alman dergisinden "Erdoğan'a bin kaçak oda" başlığı

Alman dergisinden "Erdoğan'a bin kaçak oda" başlığı

Alman Der Spiegel dergisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılan yeni binaya taşınmasını "Erdoğan'a bin kaçak oda" başlığıyla duyurdu.

Yayın Tarihi: 29/10/14 18:24
okuma süresi: 2 dak.
Alman dergisinden "Erdoğan'a bin kaçak oda" başlığı
A- A A+

Alman Der Spiegel dergisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılan yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na taşınmasını "Erdoğan'a bin kaçak oda" başlığıyla duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ak Saray'a tam da Cumhuriyet'in kuruluş gününde geçtiğine dikkati çeken Der Spiegel, inşaatın mahkemeler tarafından durdurulmasına rağmen, tamamlandığına vurgu yaptı.

BUCKINGHAM, ELYSEE VE BEYAZ SARAY'DAN BÜYÜK

Haberde, kamuoyunda "Ak Saray" olarak nitelendirilen binanın Buckingham, Elysee ve Beyaz Saray'dan çok daha büyük olduğu belirtilerek, "270 milyon Euro'ya mal olan binada bin oda bulunuyor. Adı Ak Saray. Beyaz ya da temiz anlamına geliyor. Ancak, adı alay konusu oldu. Zira Erdoğan, geçtiğimiz yıldan bu yana yolsuzluk ithamlarıyla karşı karşıya. Binada gizli kaçış tünelleri, dinlenmesi mümkün olmayan odalar, nükleer ve kimyasal saldırılara karşı güvenli sığınak olduğu belirtiliyor" ifadeleri yer alıyor.

ERDOĞAN YASALARIN ÜZERİNDE

Hasnain Kazim imzasını taşıyan haberde, Sit alanı üzerine yapılan inşaatın mahkeme kararıyla durdurulmasına rağmen tamamlandığına vurgu yapılarak, "Somut olan bir şey var, o da binanın kaçak olduğu. Ancak fark etmez. Çünkü Erdoğan yasaların üzerinde. Mahkeme durdurma kararı verdiğinde, 'Güçleri yetiyorsa, yıksınlar' diyerek tepki gösterdi. Bununla gücün kimde olduğunu göstermiş oldu. Anayasa Mahkemesi'ne dava açıldı. Ancak yüksek mahkemenin kararının pek önemli olmayacağı açık. Ne bina yıkılır, ne de yasaların hiçe sayılması nedeniyle Erdoğan ceza alır" denildi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.