TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na içinde sarı toz bulunan zarf gönderildi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na içinde sarı toz bulunan zarf gönderildi

Ankara'da Dışişleri Bakanlığı binasına ile Norveç, Hırvatistan ve Meksika Büyükelçiliklerinin bulunduğu binaya içinde sarı toz bulunan zarf gönderimesi üzerine bölgeye AFAD ve kurtarma ekipleri sevkedildi.

Yayın Tarihi: 30/10/14 17:37
okuma süresi: 2 dak.
Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na içinde sarı toz bulunan zarf gönderildi
A- A A+

112 Acil ekipleri, polis, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri bölgeye sevk edildi. Polis elçiliklerin bulunduğu bina etrafında güvenlik önlemleri alırken binada bulunan personelin dışarı çıkmasına izin verilmedi.

AFAD'dan yapılan açıklama şöyle:

"Bugün sabah saatlerinde Dışişleri Bakanlığı'ndan, öğle saatlerinde ise Norveç Büyükelçiliği'nden birer şüpheli zarfa ilişkin ihbar AFAD'a ulaştı. AFAD Ankara Arama Kurtarma Birliği'nden AFAD KBRN Ekipleri, Dışişleri Bakanlığı ve Norveç Büyükelçiliği'ndeki ihbarı inceliyor. 30 Ekim günü sabah saatlerinde Dışişleri Bakanlığı'na ve öğle saatlerinde Norveç Büyükelçiliği'nden şüpheli birer zarfa ilişkin ihbar alındı. AFAD KBRN Ekipleri, AFAD KBRN Ekipleri, Dışişleri Bakanlığı ve Norveç Büyükelçiliği'ndeki ihbarı inceliyor. AFAD KBRN Ekipleri, şüpheli zarfın laboratuvar kontrollerinin yapılması amacıyla Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na ulaştırılmasını sağlayacak".

Geçtiğimiz hafta da İstanbul'da Kanada, Belçika, Almanya, ABD, Fransa ve Macaristan başkonsolosluklarına ve Ankara Adliyesi'ne içinde sarı toz bulunan zarflar gönderilmişti.

Sağlık Bakanlığı önceki şüpheli toz materyaline ilişkin yapılan incelemelerde şarbon ve veba gibi herhangi bir Biyolojik Harp Maddesi'ne (BHM) rastlanmadığını açıklamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.