TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Gezi davasında özgürlük kararı: 173 kişiye beraat

Gezi davasında özgürlük kararı: 173 kişiye beraat

Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları için yargılanan 173 kişinin 'ifade özgürlüklerini kullandıkları' gerekçesiyle beraatine hükmedildi. Mahkeme, gözaltı işlemi sırasında işkence yaptığı iddia edilen polisler hakkında da savcılığa bildirimde bulunacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 14/11/14 14:29
okuma süresi: 2 dak.
Gezi davasında özgürlük kararı: 173 kişiye beraat
A- A A+

Gezi eylemlerine destek için sokağa çıkan, aralarında Ali İsmail Korkmaz'ın davasına bakan iki avukatın da bulunduğu 176 kişinin, 'görevi yaptırmamak için direnme, hakaret, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme' suçlamalarıyla üç yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Savcı 'delil yetersizliğinden' beraat sitedi, avukatlar itiraz etti

Duruşmaya katılan sekiz sanık, Gezi Parkı protesto yürüyüşlerine katıldıklarını ancak taş atarak kamu malına zarar vermediklerini söyleyerek beraatlerini istedi. Mahkeme savcısı da dosya hakkında mütalaada bulunarak, sanıkların delil yetersizliğinden beraat etmeleri yönünde görüş bildirdi.

Savcının mütalaasına katılmadığını belirten sanık avukatları ise mahkemenin vereceği kararın diğer illerde açılmış Gezi davalarına emsal teşkil edeceğine dikkat çekti.

"Sanıklar ifade özgürlüğü kapsamında kendi görüş ve düşüncelerini belirtmek amacıyla olay yerinde toplanmışlardır" diyen avukatlar 176 kişinin beraatiyle birlikte, gözaltı işlemi sırasında işkence yapmakla suçladıkları polisler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

İşkenceyle suçlanan polisler hakkında savcılığa bildirimde bulunulacak

Savunma avukatlarının talebi yönünde karar veren hakim Berrin Yeşilyurt, sanıkların eylemi 'ifade özgürlüğü' kapsamında gerçekleştirdiğini belirterek ifadesi alınan 173 kişiyi beraat ettirdi.

Yeşilyurt ayrıca, sanıklara gözaltı sırasında işkence yaptığı öne sürülen görevli polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığına bildirimde bulunacağını açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.