TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

KKTC'nin 31. kuruluş yıldönümü Mersin'de de kutlandı

KKTC’nin 31. kuruluş yıldönümü Mersin’de de kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 31. yıldönümü Mersin'de de kutlandı.

Yayın Tarihi: 17/11/14 10:01
okuma süresi: 3 dak.
KKTC’nin 31. kuruluş yıldönümü Mersin’de de kutlandı
A- A A+

KKTC Mersin Konsolosluğu'ndan verilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtı'nda Çelenk Sunma Töreni düzenlendi.

Törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı. Mezitli Muhitti Develi Ortaokulu öğrencilerinin de hazır bulunduğu törende, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu bir konuşma yaptı.

İNANIROĞLU

İnanıroğlu, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi ardından 15 Kasım 1983 tarihinde ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 31. yıldönümünü Mersin'de kutlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Cumhuriyetin ilanından önce Kıbrıs Türk halkının 1963'ten 1974'e kadar Kıbrıs Rum tarafınca uygulanan tüm baskılara ve zulme karşın direnerek, ayakta kalmayı başardığına dikkat çeken İnanıroğlu, Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesini sürdürdüğünü, Anavatan Türkiye'nin 1960 anlaşmalarından kaynaklanan garantörlük hakkını kullanarak 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı gerçekleştirmesiyle özgürlüğüne kavuştuğunu söyledi.

Adada kalıcı bir anlaşmaya varmak için Kıbrıs Türk tarafı ile Anavatan Türkiye'nin gösterdiği, tüm samimiyet ve iyi niyete karşın Rum tarafından olumlu bir yanıt alınamadığını ifade eden İnanıroğlu, Kıbrıs Türk Halkı'nın kendi devletinde, Anavatan Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinde, güven ve barış içerisinde özgür bir şekilde yaşadığını kaydetti.

Müzakere sürecine de değinen İnanıroğlu, "Cumhuriyetimiz, uluslararası toplumun yıllardır Kıbrıs Türk tarafına karşı sürdürdüğü haksız ambargo ve izolasyonlara rağmen halkımızın iradesi ve Anavatanımız Türkiye'nin desteği ile günden güne daha da gelişmekte ve güçlenmektedir" dedi.

Konuşmasında su projesine de değinen İnanıroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında var olan güçlü bağın Su Temin Projesi'yle daha da güçlenip devam edeceğine inanç belirtti.

Konsolos İnanıroğlu, KKTC'nin kurulmasında emeği geçen herkesi, şehitleri ve gazileri minnet ve rahmetle andı.

İnanıroğlu'nun konuşması ardından şiirler okundu.

Törenin ardından Konsolosluk makamında tebrik kabul eden İnanıroğlu'nu, Mersin Valisi Özdemir Çakacak da ziyaret etti.

Aynı günün akşamı Mersin Kongre Merkezi'nde Konsolos İnanıroğlu ve eşinin ev sahipliğinde bir de resepsiyon verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.