TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Kıbrıs'ta formül arayacaklar

Kıbrıs’ta formül arayacaklar

Yunanistan'ın Selanik kentindeki Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) toplantısına katılacak Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu bugün Yunan mevkidaşı Evangelos Venizelos ile Kıbrıs'ta müzekerelerin yeniden başlamasını sağlayacak formülü görüşecek.

Yayın Tarihi: 12/12/14 07:43
okuma süresi: 1 dak.
Kıbrıs’ta formül arayacaklar
A- A A+

Çavuşoğlu, Kıbrıs'taki hidrokarbonlar için şimdiden Türklerden ve Rumlardan özel bir şirket kurulmasına ilişkin Türk önerisini ortaya koyacak. ?Venizelos ise eski Rum lider Dimitris Hristofyas'ın bu konuda KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve selefi Mehmet Ali Talat ile görüş yakınlıklarını içeren bir yasa çıkarılmasına ilişkin Rum önerisini anlatacak. Rum kaynaklara göre, iki taraf geçmişte Ekonomik Münhasır Bölge, kıta sahanlığı v.s gibi konuların kurulacak federe devletin yetkisinde olması, gelirin ise 10 yıllık geçiş döneminde nüfus ve Kıbrıs'ın Gayrı Safi Milli Hasıla'sına (GSMH) katkı payları esas alınarak dağıtılmasında prensipte mutabık kalmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.