TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Dört eski bakanla ilgili oylama bugün

Dört eski bakanla ilgili oylama bugün

Türkiye'de dört eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu çalışmalarında sona gelindi.

Yayın Tarihi: 22/12/14 07:47
okuma süresi: 2 dak.
Dört eski bakanla ilgili oylama bugün
A- A A+

Komisyon, bakanların Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesi konusunda nihai kararını bugün verecek.??Saat 15.00'te toplanacak olan komisyonda, Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a sevk edilip edilmemelerine ilişkin 11 ayrı oylama yapılacak. Güler için 4, Çağlayan için 3, Bağış ve Bayraktar için 2'şer iddia oylanacak.??9 AK Partili, 4 CHP'li, 1 de MHP'li milletvekilinin görev yaptığı Soruşturma Komisyonu'nda karar salt çoğunlukla alınacak.??Komisyon, bakanların yargılanmasına karar verirse, dört isim Yüce Divan'a sevk edilecek ve rapor genel kurula sunulacak.

'Yargılanmasınlar' kararı çıkarsa, muhalefet Genel Kurul'da Yüce Divan'a gitsinler önergesi verebilecek. Bu önerge Genel Kurul'da gizli oylanacak.

Komisyonun raporunu 9 Ocak'a kadar Meclis Başkanlığı'na sunması, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in de bu tarihden sonra Genel Kurul tavkimini işletmesi bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.