TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Yaşar Kemal yoğun bakımda

Yaşar Kemal yoğun bakımda

Türk edebiyatının yaşayan en büyük isimlerinden Yaşar Kemal İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Başhekim, yazarın durumunun kontrol altında ve stabil olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 15/01/15 16:15
okuma süresi: 3 dak.
Yaşar Kemal yoğun bakımda
A- A A+
92 yaşındaki Yaşar Kemal, öğle saatlerinde Solunum güçlüğü ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaşar Kemal'in Solunum desteğine ihtiyaç duyduğu için yapay Solunum cihazına bağlı olarak tutulduğu ve uyutulduğu bildirildi.

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Âkif Karan, yazarının durumunun stabil olduğunu söyledi:

"Gelişmeler gayet stabil durumda. Genel durumu kontrol altında. Uygun ilaç tedavileri yapılıyor. Herhangi bir olumsuzluğa gidiş söz konusu değil. Giderek iyileşmesini bekliyoruz. Ne kadar daha yoğun bakımda olacağını öngörmemiz mümkün değil. Durumunda bozulmama olması seyrinin giderek iyiye evrilmesini beklememizi sağlıyor.Kısa zamanda daha iyi haberler vermeyi bekliyoruz."

Sabahki açıklamasında ünlü yazarın yaşı ve kronik hastalıklarıyla birlikte ciddi bir hastalık tablosuna sahip olduğunu söyleyen Karan, Kemal'in hayati tehlikesi olduğunu ifade etmişti.

"Zatürre var gibi görünüyor"

CNN Türk'e konuşan Yaşar Kemal'in doktoru Prof. Dr. Feyza Erkan, "Solunum yetmezliği var. Solunum cihazına bağlı. Gözlem altında. Şu an göstergeleri iyi ama ne olacağını bilmiyoruz, izliyoruz. Zatürre var gibi görünüyor. Tedaviye iyi cevap verecek diye umuyoruz. 24 saat bekleyeceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı: Şuuru yarı açık

Yaşar Kemal'i Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da ziyaret etti.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelen Müezzinoğlu, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kendisini yoğun bakım koşullarında ziyaret ettim. Şuuru yarı açık, biraz uyutuluyor. Ama neticede iletişim kurulabiliyor" dedi.

Müezzinoğlu şunları kaydetti:

"Zaten son dönemde belirli hastalıkları dolayısıyla tedavi gören bir hastamız. Ama son yoğun bakım koşullarına getiren ve tedavi gerektiren durumu, akciğerlerindeki bir pnömonik infiltrasyon ve akciğer yetmezliğine bağlı diğer sorunlarının da bir bütüncül olarak tedavisinin yapıldığı koşullar var. Tabii gerek yaşı, gerek diğer sağlık sorunları nedeniyle çok yönlü tedavisi yapılıyor. Ümit ederim ki tedaviden olumlu neticeler alınacaktır."

Yaşar Kemal'in tedaviye daha yeni başladığı için cevap veremediğini ama durumunun Solunum açısından da, diğer fonksiyonlar açısından da daha iyi olduğunu belirten Müezzinoğlu, Yaşar Kemal'in hayati tehlikesinin devam ettiğini vurguladı.

Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk yazar olan Yaşar Kemal, başta İnce Memed olmak üzere Yer Demir Gök Bakır, Yılanı Öldürseler, Hüyükteki Nar Ağacı, Fırat Suyu Kan Akıyor gibi modern Türk edebiyatının önde gelen romanlarına imza attı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.