TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Yıldız: "Türk Akım'ı AB için de olumlu olur"

Yıldız: "Türk Akım'ı AB için de olumlu olur"

<strong class="b-article__lead">Türkiye Enerji Bakanı Yıldız, Sputnik Haber Ajansı Ankara muhabiri Yurdagül Şimşek'e yaptığı açıklamada, iptal edilen Güney Akım gaz boru hattının yerine planlanan Türk Akımı projesinin, Avrupa Birliği açısından da olumlu olduğunu söyledi.</strong> <div class="b-article__text"> </div>

Yayın Tarihi: 16/01/15 18:42
okuma süresi: 1 dak.
Yıldız: "Türk Akım'ı AB için de olumlu olur"
A- A A+

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rus doğalgaz devi Gazprom Başkanı Aleksey Miller'in, "Güney Akım projesi kapandı. Türk Akımı doğalgaz boru hattı, şimdilik Ukrayna üzerinden transit edilen 63 milyar metreküp Rus doğalgazın ulaştırılabileceği tek güzergah. Başka seçenek yok. Avrupalı ortaklarımız bu konuda bilgilendirildi ve şimdi Türkiye-Yunanistan sınırından başlayarak gerekli altyapıyı hazırlamalılar" açıklamasını değerlendirdi.

Yıldız, "Şirketlerimizin görevlendirildiği ve iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirecek önemli bir proje ile karşı karşıyayız. Burada Türkiye çalışmaya hazır olduğunu söyledi. Şirketler, Botaş ile Gazprom çalışmaya başladı" dedi. Ukrayna konusu da dahil olmak üzere, bu konudaki her şeyi değerlendireceklerini vurgulayan Yıldız, "Bu proje hem Türkiye, hem de Avrupa Birliği açısından olumlu olur" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.