TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Türkiye'de mahkeme karar verdi: 97 katır öldürülecek

Türkiye'de mahkeme karar verdi: 97 katır öldürülecek

Yüksekova'da askerler tarafından kaçakçılık yapıldığı gerekçesiyle el konulan 97 adet katır için mahkeme, 'öldürülsün' kararı verdi.

Yayın Tarihi: 21/01/15 07:25
okuma süresi: 2 dak.
Türkiye'de mahkeme karar verdi: 97 katır öldürülecek
A- A A+

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'na bağlı birliklerin, 9 Kasım 2014'te Çobanpınar köyüne yaptıkları mazot kaçakçılığı gerekçesiyle gerçekleştirilen operasyonda el koydukları 97 katıra mahkeme 'öldürülsün' kararı verdi.

Yediemine teslim edilen 97 katırın için Yüksekova 1. Asliye Mahkemesi'nce açılan dava sonuçlandı. Davanın sonucunda, "Orijini belli olmayan ülkemiz morfolojik özelliklerini taşımayan, insan ve hayvan sağlığı açısından risk oluşturduğu, bu yolla egzotik karakterdeki hayvan hastalıklarının ülkemize girebildiği ve hayvanlar arasında yayılarak büyük kayıplara neden olabileceği bu nedenle hayvanların kaçakçılık döngüsü içine girmeden kaçakçılar tarafından yük hayvanı olarak ve kaçakçılık zannı ile yakalanan tek tırnaklı hayvanların derhal itlaf ve imha edilmesi uygun görülmüştür" kararına varıldı.

Dicle Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; mahkeme kararı, Yüksekova İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gönderildi oradan da hayvanların imha edilmesi için Esendere Gümrük Müdürlüğü'ne yazı yazıldı. Ancak sene başında bölgede yağan yoğun kar ve tipi nedeniyle 97 katırın engellerden kurtularak sınırı geçtikleri, sınırın mayınlı olması ve İran askerleri tarafından engellendikleri için kimsenin katırların peşinden gidemedikleri belirtildi.

Çobanpınar Köyü Muhtarı Perviz Beşer, "Bu hayvanların tamamı sağlıklıydı. Hayvanların imha edilmesini doğru bulmuyorum. Öte yandan 75 günden beri hayvanlar yediemin olarak bana teslim edildi, ortalama hayvanların günlük gideri 300 TL olmasına rağmen bu masraflar bana verilmemiştir. Konu hakkında yediemin olarak dava açacağım" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.