TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

Syriza, Kıbrıs süreci için yeni bir umut mu?

Syriza, Kıbrıs süreci için yeni bir umut mu?

Dışişler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan seçimini değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 26/01/15 13:09
okuma süresi: 4 dak.
Syriza, Kıbrıs süreci için yeni bir umut mu?
A- A A+
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'da gerçekleştirilen seçimlere ilişkin, "Hem Kıbrıs müzakerelerinin tekrar başlaması ve hızlandırılması hem de var olan sorunların çözümü, gerginliğin azaltılması için gerekli adımların atılmasında Yunanistan ile birlikte çalışmayı arzu ediyoruz. Yunanistan halkının kararına saygı duyuyoruz, hangi iktidar iş başına gelirse gelsin onunla çalışmaya hazırız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile görüştü. Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Bakan Çavuşoğlu ve Szijjarto gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"YUNANİSTAN'A ÖNEMLİ BİR ROL DÜŞÜYOR"

Bir gazetecinin Yunanistan'da gerçekleştirilen seçimlere ilişkin sorusu üzerine Çavuşoğlu, "Biz tabi ki görüşmeleri devam ettirmek isteriz. Özellikle Ege'de gerginliğin azaltılması ve var olan sorunlara çözüm bulmak için yürüttüğümüz görüşmelerin devam etmesini arzu ederiz. Şuanda Kıbrıs müzakerelerinde Rum kesiminin masadan çekilmesinden dolayı bir aksama oldu. Müzakerelerin tekrar başlamasını arzu ederiz. Doğu Akdeniz'deki gaz ve petrol, sondaj çalışmalarının tek taraflı değil, birlikte yapılmasını Kıbrıs Türk halkının haklarını koruyacak bir şekilde devam ettirilmesini arzu ediyoruz. Bu konularda da Yunanistan'a önemli bir rol düşüyor. Hem Kıbrıs müzakerelerinin tekrar başlaması ve hızlandırılması hem de var olan sorunların çözümü, gerginliğin azaltılması için gerekli adımların atılmasında Yunanistan ile birlikte çalışmayı arzu ediyoruz.

"SYRİZA PARTİSİ'NDE BU ANLAYIŞIN OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Syriza Partisi'nde de bu anlayışın olduğunu gördük. Yunanistan halkının kararına saygı duyuyoruz, hangi iktidar iş başına gelirse gelsin onunla çalışmaya hazırız. Yunanistan ve AB ilişkileri bu seçimlerden nasıl etkilenecek, onu şimdiden kestirmek mümkün değil. Atılacak adımlarla bunları göreceğiz ama Türkiye'nin AB müzakere sürecine bugüne kadar Yunanistan'da tüm iktidarlar destek verdi. Yeni gelecek iktidarın da bu sürece destek vereceğini ve engel olmayacağına biz inanıyoruz, böyle görüyoruz" cevabını verdi.

"BU SÜREÇTE BİR İLERLEME VAR"
Eğit-donat konusunda Amerika ile çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Çavuşuğlu, "Daha önce siyasi düzeyde bir çerçevenin belirlendiğini ve askerler arasında, güvenlik güçleri arasında görüşmelerin başladığını belirtmiştik. Bu süreçte bir ilerleme var. Önümüzdeki görüşmelerde hep beraber oturup artık buna bir karar vermeniz lazım, şuanda süreç seyrinde devam ediyor" dedi.

"UMARIM BÖYLE TRAJEDİLER BİR DAHA YAŞANMAZ"
"Yahudi soykırımını anma törenine Ankara ilk kez ev sahipliği yapacak. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?" sorusu üzerine Bakan Çavuşoğlu, "Holokost'un yıl dönümünde hem Türkiye'de hem de başka ülkelerdeki anma törenlerine katılıyoruz. Ankara'daki tören TBMM himayesinde oluyor. Bende Auschwitz'e gidiyorum. Umarım böyle trajediler bir daha yaşanmaz" diye konuştu.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.