TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Davutoğlu: "Uluslararasi hukuk anlaminda hiçbir hakkimiz zayi edilmemiştir"

Davutoğlu: "Uluslararasi hukuk anlaminda hiçbir hakkimiz zayi edilmemiştir"

Suriye'nin Halep kenti sınırları içerisindeki Karakozak köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerin tahliyesi için askeri operasyon düzenlendi.

Yayın Tarihi: 22/02/15 09:44
okuma süresi: 3 dak.
Davutoğlu: "Uluslararasi hukuk anlaminda hiçbir hakkimiz zayi edilmemiştir"
A- A A+

TSK'ya bağlı tankların ve kara unsurlarının katıldığı operasyonla Süleymah Şah Saygı Karakolu'nda görev yapan bordo bereli askerlerin Türkiye'ye getirildiği öğrenildi.

TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu, bu sabah saat 07.30'da Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda basın toplantısı düzenledi.

"HERHANGİ BİR İSTİSMARA MEYDAN VERMEMEK İÇİN MANEVİ EMANETLER ALINDIKTAN SONRA GERİDE KALAN YAPILAR KULLANILAMAZ HALE GETİRİLMİŞTİR"

Davutoğlu toplantıda operasyonun son derece başarılı olduğunu kaydederek, "Uluslararası hukuk anlamında hiçbir hakkımız zayi edilmemiştir. Manevi değer itibarıyla yine Suriye toprakları içinde her türlü korunak altında alınmıştır. Bu konuda gerekli bildirimler de yapılmıştır. Bir milletin ancak ve ancak tarihine sahip çıkmasıyla geleceği inşa edebileceğine inandığımızı vurgulamak istiyorum. Tarihine ve tarihi sembollerine sahip çıkamayan milletler geleceği inşa edemezler" dedi.

Ahmet Davutoğlu, "Herhangi bir istismara meydan vermemek için manevi emanetler alındıktan sonra geride kalan yapılar kullanılamaz hale getirilmiştir" ifadesine yer verdi.

Davutoğlu, "Bu emanetler, nakli kubur yine dini bir törenle birkaç saat içinde, geçici bir kaç günlük bir mekanda yine Türkiye'de muhafaza edilecek. İnşallah, kontrol altına aldığımız Suriye Eşmesi tarafındaki bölgede, ki şu anda orada bayrağımız dalgalanmaktadır, askerlerimiz orayı kontrol altına almışlardır" dedi.

Bu arada tahliye operasyonu nedeniyle Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda askeri hareketlilik yaşanıyor. İlçe merkezi ve Mürşitpınar Sınır Kapısı güzergahında polis ve askeri birlikler önlem alıyor.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ve İl Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı ile söz konusu sınır kapısında incelemelerde bulundu.

Türk Hava Kuvvetlerine ait 2 savaş uçağının sınırda alçak uçuş yaptığı görüldü. Daha sonra bölgede görev yapan basın mensupları sınır kapısı yakınından uzaklaştırıldı. Bu sırada tank ve bazı zırhlı araçların Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıkları gözlendi. Tanklar daha sonra sınır birliğindeki alana konuşlandı.

Vali Küçük ile beraberindekiler incelemelerin ardından sınır kapısından ayrıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.