TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

'Pembe otobüs'ten sonra 'pembe internet kafe'ler geliyor

'Pembe otobüs'ten sonra 'pembe internet kafe'ler geliyor

Türkiye'de Özgecan Aslan cinayetinin ardından ortaya atılan kadınlara özel pembe otobüsün ardından, şimdi de pembe internet kafeler geliyor. Pembe internet kafelerin örneği sadece İran ve Afganistan'da bulunuyor.

Yayın Tarihi: 13/03/15 10:46
okuma süresi: 2 dak.
'Pembe otobüs'ten sonra 'pembe internet kafe'ler geliyor
A- A A+

Hürriyet'ten Ahmet Can'ın haberine göre sadece İran ve Afganistan'da örneklerinin bulunduğu pembe internet kafe projesi Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı'nda yer aldı.

Kalkınma Bakanlığı, 2015-2018 için Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında 'İnternet Kafelerin Şartlarının İyileştirilmesi Eylemi'ni hayata geçiriyor.

Bu eylem planıyla internet kafeler için hazırlanan en dikkat çeken maddeyse şu: "İnternet kafelerin kullanımını teşvik etmek için kadınlara özel, 16 yaş altı çocuklara yönelik, sadece internet gibi farklı işletme modelleri değerlendirilecektir."

Böylece sadece kadınlar ve 16 yaş altı çocukların girebileceği özel internet kafeler bu yıl hizmete açılacak.

İran'da tepeden inme, Afganistan'da kadın talebiyle

Kadınlara özel internet kafeler ilk olarak 2007'de İran'da internet kafelerde erkeklerin porno sitelerine girdiği için kadınların rahat edemediği gerekçesiyle açıldı. O dönem çok tepki toplayan bu uygulama, 2012'de ise Afganistan'da kadınların kendi girişimiyle açılmıştı.

Afganistan'da kadınların gidebileceği bir internet kafe olmadığını ifade eden grubun sözcüsü Sahar Gul, ülkedeki internet kafelerin nerdeyse hepsinin erkeklerle dolduğunu ve kadınların rahatlıkla internete giremediğini ifade etti. Her iki ülkede de farklı sebeplerle varolan bu uygulamanın Türkiye'de başarılı olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.