TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Son 10 yıldaki intihar ve şüpheli asker ölümleri, şehit sayısını geçti

Son 10 yıldaki intihar ve şüpheli asker ölümleri, şehit sayısını geçti

Avrupa Konseyi üyesi 47 ülke içinde vicdani ret hakkını tanımayan tek ülke olan Türkiye'de son 10 yılda çoğu şüpheli olarak intihar eden asker sayısının, çatışmalarda hayatını kaybeden asker sayısından fazla olduğu açıklandı.

Yayın Tarihi: 14/03/15 09:39
okuma süresi: 2 dak.
Son 10 yıldaki intihar ve şüpheli asker ölümleri, şehit sayısını geçti
A- A A+

Türkiye Barolar Birliği ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin düzenlediği 'TSK'da Mobbing ve İntihar Vakaları Sempozyumu'nun sonuç bildirgesi yayınlandı.

Bildirgeye göre 10 yılda çatışmalarda yaşamını yitiren asker sayısı 818 iken aynı süre içerisinde kışlalarda 934 askerin intihar etti. Birçok intihar vakasında ise sır perdesi aralanamadı.

2012'den beri resmi rakamlar açıklanmıyor

Sempozyumda 2012 yılından beri resmi rakamların açıklanmadığı vurgulanırken, şüpheli asker intiharlarının 2012 rakamlarına göre sivillerden 2,5 kat fazla olduğu ifade edildi.

Mobing mağduru askerlerin yüzde 42'si hakaretten, yüzde 30'u dayaktan, yüzde 28'i orantısız cezalardan, yüzde 24'ü sağlık hizmeti alamamaktan, yüzde 14'ü aşırı fiziksel aktiviteye zorlanmaktan, yüzde 14'ü tehdit edilmekten, yüzde 7'si rütbeli personelin şahsi işlerine koşturulmaktan, yüzde 7'si ise uykusuz bırakılmaktan şikâyetçi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.