TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Diyarbakır'da tarihi Nevruz

Diyarbakır'da tarihi Nevruz

Türkiye'de çözüm sürecinin en kritik adımlarının atılacağı Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları başladı. Gözler ise Öcalan'ın mektubunda. Mektupta, PKK'nin toplayacağı olağanüstü kongrenin, "silahlı mücadeleden vazgeçme" kararı almasının koşulları ve şartları hakkında değerlendirmelerin bulunduğu belirtiliyor.

Yayın Tarihi: 21/03/15 09:39
okuma süresi: 2 dak.
Diyarbakır'da tarihi Nevruz
A- A A+

Çözüm Süreci'nin kritik adımlarından biri bugün Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz Kutlaması'nda atılacak. Etkinlikler başladı ancak Öcalan'ın mektunu saat 12 gibi okunacak.

Abdullah Öcalan'ın 2 sayfalık 'Nevruz mektubu', kutlamalar sırasında Türkçe olarak HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kürtçe olarak da HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan tarafından okunacak.

Tarihi Çağrı

Öcalan'ın mektubunda, PKK'ya doğrudan "Türkiye'ye karşı silahlı mücadeleden vazgeç" çağrısının yer almadığı belirtiliyor. Ancak PKK'nın toplayacağı olağanüstü kongrenin, 'silahlı mücadeleden vazgeçme' kararı almasının koşulları ve şartları hakkında değerlendirmelerin bulunduğu vurgulanıyor.

Ateşkes Vurgusu

Mektupta ayrıca 'tahkim edilmiş ateşkes' olarak nitelendirilen güvenlik güçleriyle PKK'lı gruplar arasındaki çatışmazlık halinin devam ettirilmesinin önemi, bölgedeki kamu güvenliğini bozucu uygulamalara son verilmesi de yer alacak.

Olağanüstü Hareketlilik

Öte yandan milyonlarca insanın katıldığı Nevruz kutlaması nedeniyle güvenlik güçleri de kırmızı alarma geçmiş durumda.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nca, nevruz etkinliğinin yapılacağı alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla 25 yerden 97 otobüsle vatandaşlar ücretsiz taşındı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.