TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Bülent Arınç'tan Melih Gökçek'e sert "istifa" yanıtı

Bülent Arınç'tan Melih Gökçek'e sert "istifa" yanıtı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in hakkında attığı tweetlere Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç çok sert yanıt verdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, kendisini istifaya davet eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'in görevden alınmasını isteyecek kadar haysiyetli olmadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 23/03/15 18:41
okuma süresi: 3 dak.
Bülent Arınç'tan Melih Gökçek'e sert "istifa" yanıtı
A- A A+

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında ilk kez Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasını istediği tweetlere sert bir dille yanıt verdi.

İşte o açıklama....

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek benimle ilgili tweet atmış. Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Buna nasıl cevap vermem gerektiği konusunda tartıştığımızda Melih Gökçek kim siz kimsiniz diye görüş bildirdiler. Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli biri değil.

Koltuğunu zamkla yapışmış bir insan değilim. Görevden ayrılmamı isteyecek pozisyonda değilsin. Gökçek'e değil ama eşine saygım var. Gökçek hakkında bir şey konuşursam Nevin Hanımefendiyi üzmüş olacağım.

O nedenle Gökçek'le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim. Ama AK PArti'yi yıpratacak bir işin içinde olmam. Benim aleyhimde konuşacak herkesi biliyorum. Kimin nerede havlayacağını biliyoruz. Kimlerin cumartesi ve pazar yaptığım konuşmaları nasıl çarpıtacağını biliriz.

Gökçek, sayın demiyorum, bir yerlere yaranmak istiyor. Oğlunun milletvekili adaylığını garantilemek istiyor. Ben buyum, her şeyimle buyum. Bu hizmetleri anlatan benim. Amerika'ya giden benim. Belediye başkanlığı için oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur. Ankara'yı parsel parsel satmıştır. 30 Mart seçimlerine kadar paralel yapıya ilişkin bir tek kötü söz çıkmamıştır.

Biz Ankara ve devletin imkanlarını bu yapı için onların kucağına bırakmadık. Ben Melih Gökçek'ni adaylığına itiraz etmiştim. Ankara'ya yakışmıyor dedim. Benim siyasette bildiğim bir tek dürüstlük vardır. Benim sözlerim mutlak doğru değildir.

Partim onun adaylığı üzerinde karar verince, onun seçilmesi için çalıştım. Ama şimdi intikam almaya çalışıyor. 8 Haziran'dan sonra hesabını sorarım. Yüzde 99 bunu kendi insiyatifiyle birilerine yaranmak için yaptığını düşünüyorum. Eşinden ve kendisini sevenlerden özür diliyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.