TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

THY uçağı zorunlu iniş yaptı

THY uçağı zorunlu iniş yaptı

Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Brezilya'nın Sao Paulo kentine giden tarifeli uçağı, tuvaletinde "bomba" yazılı not bulunduğu gerekçesiyle Fas'ın Kazablanka kentine zorunlu iniş yaptı.

Yayın Tarihi: 30/03/15 17:29
okuma süresi: 2 dak.
THY uçağı zorunlu iniş yaptı
A- A A+

Alınan bilgiye göre, Türk Hava Yolları'nın Boeing B777 tipi uçağı, sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı'ndan Brezilya'nın Sao Paulo kentine hareket etti.

Kabin ekibinin, uçağın tuvaletinde, "bomba" yazılı not bulmasının ardından kule ile irtibata geçen kaptan pilot, havacılık kuralları gereği en yakın havalimanının bulunduğu Fas'ın Kazablanka kentine inmek için izin istedi.

Gerekli izinlerin alınmasının ardından uçak, havalimanına saat 15.30'da indi. Açığa çekilen uçağın çevresinde güvenlik tedbirleri alındı.

Herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmadı

İstanbul-Sao Paulo seferini yaparken tuvaletinde "bomba" yazılı not bulunması nedeniyle Kazablanka'ya acil iniş yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağındaki arama sonucunda, herhangi bir olumsuz bulguya rastlanılmadı.

Atatürk Havalimanı'ndan sabah Brezilya'nın Sao Paulo şehrine gitmek üzere havalandıktan 4 saat sonra tuvaletinde "bomba" yazılı not bulunan uçağın kaptan pilotu, havacılık kuralları gereği acil iniş için kule ile irtibata geçti. Sorunsuz şekilde Kazablanka'daki Muhammed V. Uluslararası Havaalanı'na inerek açığa çekilen uçağın çevresinde, güvenlik tedbirleri alındı.

Uçağın tüm bölümlerinde yapılan detaylı kontroller sonucu, herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı.

Uçağın yakıt ikmalinin ardından yolcularıyla Sao Paulo'ya hareket edeceği bildirildi.

- Geçen yıl da Fas'a acil iniş yapıldı

THY'nin 12 Ocak 2014'te İstanbul-Sao Paulo seferini yapan tarifeli uçağı da koltukta sahibi bilinmeyen bir tablet bilgisayar bulunması nedeniyle Fas'a acil iniş yapmıştı. Kazablanka Havalimanı'na sorunsuz inen uçakta, detaylı güvenlik kontrolleri yapılmış, herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.