TÜRKİYE
okuma süresi: 5 dak.

Savcı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı, 2 DHKC militanı öldürüldü

Savcı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı, 2 DHKC militanı öldürüldü

İstanbul Adalet Sarayı'nda rehin alınan Berkin Elvan soruşturmasının savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın düzenlenen operasyonla ağır yaralı olarak kurtarıldığı açıklandı. Saldırganların da ölü olarak ele geçirildiği açıklandı

Yayın Tarihi: 31/03/15 21:32
okuma süresi: 5 dak.
Savcı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı, 2 DHKC militanı öldürüldü
A- A A+

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda hareketli saatler yaşanıyor...

İddiaya göre, Savcı'nın odasından ateş sesleri duyuldu. Bunun üzerine odaya düzenlenen baskında 2 DHKC militanının ele geçirildiği, Savcı'nın ise ağır yaralı olarak kurtarıldığı açıklandı.

Çağlayan Adliyesi önünde resmi açıklama yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını, iki DHKC militanının da ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, "Yapılması gereken bütün görüşmeler yapılmıştır. 6 saat boyunca sabırla yürüttüğümüz çalışmalar sonucu, teröristler telef oldu. Teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda savcımızın odasından silah sesleri gelmesi üzerine birimlerimiz operasyon yapmışlardır. Savcımız yaralı olarak hastanye kaldırıldı. Bütün iletişim kanallarını kullanmamıza rağmen, teröristler emniyet ve adli teşkilatın bütün çabalarına rağmen, savcımıza silahla müdahalede bulunmuşlardır" ifadeleri kullanıldı.

GÜN BOYU SÜREN OLAYDA NELER YAŞANDI?

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasına saat 12.30 sıralarında gelen bazı kişiler, katibi silah tehditiyle dışarı çıkartarak savcıyı rehin aldı.

Yasadışı sol örgüt üyesi olduğu belirtilen bu kişiler, Savcı Mehmet Kiraz'ın odasına bazı pankartlar ile Berkin Elvan'ın posterini astı.

ADLİYEDE SİLAH SESLERİ

Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin kapıyı açmaya çalışması üzerine içeriden iki el silah sesi geldi. Sözkonusu bu kişilerin havaya ateş açtığı belirtildi.

Savcılığın bulunduğu kat boşaltılırken, yoğun güvenlik önlemi alındı.

Olayın ardından adliyeye çok sayıda polis ekibi, ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ DE GELDİ

Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile emniyetin müzakere timi de olay yerine sevk edildi.

Çelik yelekli timler, daha sonra adliyeye giriş yaptı.

Özel Harekat polisleri Çağlayan Adliyesi'nde.
Özel Harekat polisleri Çağlayan Adliyesi'nde.

BAŞINA SİLAH DAYADILAR

Bu arada, Savcı Mehmet Kiraz'ın başına silah dayalı bir halde gösteren fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı.

Fotoğraflarda ağzı bantla kapatılan savcının elinde kelepçe olduğu da görülüyor.

GİRİŞ-ÇIKIŞ KAPATILDI

Öte yandan, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Adliyeye giriş-çıkışlar da kapatıldı.

Adliyenin A kapısı önündeki basın mensupları, pencereden silahla ateş açılması ihtimaline karşı buradan uzaklaştırıldı.

İKİ AY ÖNCE ATANDI

Rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın soruşturmaya iki ay önce atandığı bildirildi.

BARO BAŞKANLARI DA ADLİYEDE

Bu arada, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun adliyeye girdiği görüldü.

Başsavcı Vekili Vedat Yiğit, savcıyı rehin alan örgüt mensuplarıyla görüşmelere başlandığını açıkladı.

Metin Feyzioğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Savcısını rehin alma eylemi bir terör eylemidir. Hiçbir gerekçe bunu masum ve haklı gösteremez. Dualarımız savcımızla" dedi.

SLOGAN ATAN KİŞİYE GÖZALTI

Öte yandan, İstanbul Adalet Sarayı önünde gelen bir kişi, "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Berkin Elvan 15'inde bir fidan" şeklinde sloganlar attı.

Bu kişi polisler tarafından gözaltına alınarak adliye içerisine götürüldü.

AK PARTİ'DE OLAĞANÜSTÜ ZİRVE

AK Parti Genel Merkezi'nde seçim çalışmalarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması haberinin alınmasının ardından, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Adalet Bakanı Kenan İpek, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci ile AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Başbakan Davutoğlu'na, yaklaşık 2 saat süren toplantıda, adliyedeki son durumla ilgili bilgi verildi.

Birçok ihtimalin değerlendirildiğini belirten yetkililer, Çağlayan Adliyesi'ndeki gelişmelerin anlık olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından Başbakan Davutoğlu'na aktarıldığını bildirdi.

ERDOĞAN'A DA BİLGİ VERİLDİ

Başbakan Davutoğlu'nun, olayla ilgili Slovakya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da bilgi aktardığı öğrenildi.

14 YAŞINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Gezi Parkı eylemleri sırasında 14 yaşındaki Berkin Elvan, 16 Haziran 2013'te polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulmutu.

269 gün komada kalan Berkin Elvan, 11 Mart 2014'te hayatını kaybetmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.