TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Üniversite öğrencilerine 'balon şişirmek' suçlamasıyla soruşturma açıldı

Üniversite öğrencilerine 'balon şişirmek' suçlamasıyla soruşturma açıldı

Ege Üniversitesi'nde öğrenciler hakkında 'balon şişirmek', 'ağaç dikmek' ve 'halay çekmek' suçlamalarıyla soruşturma açıldı.

Yayın Tarihi: 13/04/15 11:22
okuma süresi: 2 dak.
Üniversite öğrencilerine 'balon şişirmek' suçlamasıyla soruşturma açıldı
A- A A+

Ege Üniversitesi İktisat Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Tuana Uğuz ve arkadaşları hakkında 10-12 Mart 2015 tarihlerinde arasında gerçekleştirdikleri etkinlikler nedeniyle iki ayrı soruşturma açıldı.

Rektör Yardımcısı, İnceleme ve Soruşturma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Atilla Silkü imzalı öğrencilere gönderilen soruşturma yazılarının ilkinde, öğrenciler hakkında "10/03/2015 tarihinde saat 11.45 sıralarında Edebiyat Fakültesi bahçesi içerisinde izinsiz olarak toprak alana fidan dikmek akabinde alkışlarla ritim tutarak çelik saçlarla kapatılan bölümün önüne gelerek oturma eylemi yapmak ve halay çekip slogan atma eylemleri" nedeniyle disiplin soruşturması açıldığı belirtildi.

Balon şişirmek suretiyle…

Bir diğer soruştarma yazısında ise yine aynı öğrenciler hakkında,"12/03/2015 tarihinde Edebiyat Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu bahçesinde dağınık olarak yaklaşık 15 kişilik grubun balon şişirmek sureti ile çeşitli renklerde A4 boyutundaki kâğıtlar üzerine yazılama yaparak döviz hazırlama ve hazırlanan dövizleri inşaat alanı olarak çevrilen çelik saçlara ve 1 No'lu yemekhane girişinde bulunan demir direklere yapıştırma eylemleri" nedeniyle soruşturma açıldığı kaydedildi.

Ağaç dikmenin suç sayıldığı üniversite

Soruştarma açılan öğrencilerden Tuana Uğuz'un babası Ali İhsan Uğuz duruma tepki gösterdi. Uğuz yaptığı açıklamada çocukların haksız yere suçlandıklarını belirterek, "Sanıyorum dünyada balon şişirmek ve ağaç dikmenin suç sayıldığı başka bir üniversite yoktur" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.