TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Tofaş'ta direniş meyvelerini verdi: Anlaşma sağlandı

Tofaş’ta direniş meyvelerini verdi: Anlaşma sağlandı

Tofaş fabrikası içinde ve kapısında ücret artışı için ek sözleşme imzalanması isteğiyle geçtiğimiz cuma eylem başlatan işçiler, patronla gerçekleştirdikleri görüşmelerde taleplerini kabul ettirdi. İşçiler, pazartesi günü işbaşı yapma kararı aldı.

Yayın Tarihi: 23/05/15 10:04
okuma süresi: 2 dak.
Tofaş’ta direniş meyvelerini verdi: Anlaşma sağlandı
A- A A+

Yaklaşık 2 bin 700 işçinin, hakları için direnişte olduğu Tofaş'ta şirketin CEO'su Cengiz Eroldu'yla işçiler arasında başlayan görüşmeler dün gece boyunca devam etti. Toplantı sonunda işçilerin,

* Eylemlere katılan hiç bir işçinin işine son verilmeyeceği,

* Türk Metal sendikası fabrikada yetkili olamayacağı ve sendika gitmese dahi işçilerin kendi seçtiği temsilcilerle temsil edilmesi,

* İşçilere bin liralık zam yapılması ve yılda iki sefer prim ödenmesi taleplerinin kabul edildiği açıklandı.

Toplantıdan çıkan kararları değerlendiren işçiler pazartesi günü üretime başlama kararı aldı. Mako ve Renault fabrikalarındaysa işçilerin bekleyişini sürdürüyor.

Ford Otosan'da ise Ali Koç'un fabrikaya gelerek doğrudan devreye girdiği belirtildi. Taleplerinde kararlı olduklarının altını çizen işçiler fabrikada bekliyor.

Ne olmuştu?

Tofaş fabrikası içinde ve kapısında ücret artışı için ek sözleşme imzalanması isteğiyle geçtiğimiz cuma eylem başlayınca, fabrika yönetimi önce 18 Mayıs pazartesi gününe, ardından da eylem sona erinceye kadar üretime ara verildiğini açıklamıştı.

İşçilerin eylemleri devam edince, Tofaş İnsan Kaynakları, dün gece cep telefonlarına SMS göndererek sadece şu an direnişteki işçilere değil, emekli, önceden işten atılmış eski çok sayıda işçisine de sabah vardiyasına başlama çağrısı yapmıştı.

Servis araçlarıyla fabrikaya getirilen işçiler, polisin aldığı güvenlik önlemleriyle fabrika önüne gelirken, kapı önünde eylem yapan işçiler, vardiyaya girenlere tepki göstermişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.