TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Ankara'da koalisyon senaryoları

Ankara'da koalisyon senaryoları

Ankara'da koalisyon senaryoları konuşuluyor. Dün parti temsilcilerinden bu konuda yeni açıklamalar geldi.

Yayın Tarihi: 26/06/15 07:55
okuma süresi: 1 dak.
Ankara'da koalisyon senaryoları
A- A A+
Ankara'da koalisyon hesapları yapılıyor. AK Parti'nin kırmızı çizgisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konumu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, tek tek milletvekilleri ile görüşerek, hangi partiyle koalisyon kuralım sorusuna yanıt istiyor.

CHP'de ilk tercih, AK Parti'nin dışarıda kaldığı bir koalisyon seçeneği. MHP'nin HDP'ye karşı çıkan tavrı ise net. HDP de MHP ile bir koalisyon seçeneğine sıcak bakmıyor. Alman Die Zeit gazetesine konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "MHP ile bir koalisyonda olamayacaklarını" söyledi. Demirtaş, sandıktan birinci ve ikinci sırada çıkan partilerin, yani AK Parti ve CHP'nin koalisyon kurmayı denemesi lazım" dedi.

HDP milletvekili Mithat Sancar'a göre ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Deniz Baykal ile görüşmesi, AK Parti-CHP koalisyonun bir işareti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.