TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Suriye sınırına askeri sevkiyat

Suriye sınırına askeri sevkiyat

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde sınır hattına dün zırhlı araçların konuşlandırılmasının ardından, bugün de Kilis'e askeri araç sevkiyatı yapıldı. IŞİD üyeleri de Karkamış'ın karşısındaki Cerablus'ta hendek kazıyor.

Yayın Tarihi: 30/06/15 11:53
okuma süresi: 1 dak.
Suriye sınırına askeri sevkiyat
A- A A+

5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan çıkan 32 tank, zırhlı personel taşıyıcılar ve askeri personeli taşıyan otobüsler güvenlik önlemi altında Kilis'e hareket etti. Tank ve diğer askeri araçlar, Suriye sınırındaki Elbeyli ilçesinde belirlenen noktalara konuşlandırılacak.

Kilis'in Elbeyli ilçesi Suriye sınırında. Sınırın karşı tarafında stratejik öneme sahip Savran kasabası bulunuyor. IŞİD 1 Haziran'da Halep merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Savran kasabasını ele geçirmişti.

Dün de Karkamış Sınır Kapısı çevresine ve sınır hattındaki bazı noktalara zırhlı araçlar konuşlandırılmıştı. Karkamış'ın karşı tarafı da IŞİD'in kontrolündeki Cerablus kenti. Kentte sessizlik hâkim. Sınıra yakın bölgedeki binalarda kalan IŞİD üyeleri hendek kazıyor.

Sınır hattını zaman zaman yaya olarak da kontrol eden ekipler, Suriye tarafındaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Kaynak: Al Jazeera ve AA
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.