TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

İsmet Yılmaz TBMM Başkanı oldu

İsmet Yılmaz TBMM Başkanı oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Meclis Başkanı dördüncü turda belli oldu. AK Parti adayı Sivas milletvekili İsmet Yılmaz 258 oyla Meclis Başkanı oldu. CHP adayı Antalya milletvekili Deniz Baykal 182 oy alırken 78 oy boş çıktı.

Yayın Tarihi: 01/07/15 17:09
okuma süresi: 2 dak.
İsmet Yılmaz TBMM Başkanı oldu
A- A A+

Meclis Başkanı dördüncü turda belli oldu. AK Parti adayı Sivas milletvekili İsmet Yılmaz 258 oyla Meclis Başkanı oldu. CHP adayı Antalya milletvekili Deniz Baykal 182 oy alırken 78 oy boş çıktı.

Kürsüye çıkan yeni Meclis Başkanı İsmet Yılmaz teşekkür konuşması yapıyor.

İşte İsmet Yılmaz'ın konuşmasından satırbaşları:

Omuzlarıma yüklediğiniz görev nedeniyle hepinize ayr ayrı teşekkür ediyorum. Milli Savunma Bakanlığı görevim de hukuken sona ermiştir. Görevde kaldığım süre üzerince, tam bir tarafsızlıkla hizmet etmeye çalışacağımı söylüyorum. Destek ve uyarılarınız için teşeklkür ederim. İlk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm vekilleri başkanları şükranla yad ediyorum. Yeni yasama döneminin hayırlı olmasını diliyorum. Bu meclis gazi meclistir. Burası demokrasinin kalbidir. Bie düşen meclisin itibarını en yüksekte tutmaktır. Yapacak çok işimzi var, bu da bize her Meclisin her anını değerlenirmemiz gerektiğiniz göstermektedir. Milletimiz öncelikle yeni bir anayasa beklemektedir. Yeni bir anayasayı birlikte yapmamız gerekmektedir. Evrensel değerlerle birlikte yeni anayasanın ömrü uzayacaktır. Toplumsal çeşitliliği koruyarak barış içerisinde yaşayacakları bir siyasal düzeni tahkim etmek de bu meclisin görevidir. Çoğulculuk herkesin kendi kimliği ile toplumsal ve siyasal yaşama katılmasıyla mümkündür.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.